مسکن و ساختمان

معاون وزیر راه و شهرسازی در آیین افتتاح پنجمین "همایش و نمایشگاه ساختمان پایدار" و سومین "همایش و نمایشگاه نما و طراحی داخلی:

تولید ساختمان پایدار، در نهضت ملی مسکن اولویت باشد

معاون وزیر راه وشهرسازی بر ضرورت استفاده از تکنولوژی های نوین و رعایت الزامات صنعتی سازی در نهضت ملی مسکن تاکید کرد و گفت: در طرح جهش تولید مسکن ضروری است با هدف بهینه سازی مصرف انرژی و تولید ساختمان پایدار، اقدام و برنامه ریزی های لازم تعریف و اجرایی شود.

محمد شکرچی زاده، معاون وزیر راه و شهرسازی و رییس مرکز تحقیقات راه و شهرسازی با اعلام مطب فوق، در آیین افتتاحیه پنجمین “همایش و نمایشگاه ساختمان پایدار” و سومین “همایش و نمایشگاه نما و طراحی داخلی، گفت: دربحث پایداری ساختمان مولفه های متعددی وجود دارد و موضوع مصرف انرژی بسیار مهم  و چالش اصلی است.

وی با اشاره به اینکه آمارهای قابل تامل و نگران کننده ای در حوزه مصرف انرژی در کشور وجود دارد، توضیح داد: در حالی که یک درصد جمعیت دنیا را تشکیل می دهیم ، اما متاسفانه یک ششم یارانه انرژی دنیا یعنی چیزی معادل ۱۷ درصد این یارانه  در ایران پرداخت می شود.

شکرچی زاده ادامه داد: اگر همین مسیر نگران کننده مصرف انرژی را ادامه دهیم پیش بینی می شود در سال ۱۴۲۰ با کمبود روزانه حدود ۵۰۰ میلیون متر مکعب گاز مواجه باشیم. چنین کمبودی در حالی رخ خواهد داد که کشورمان پنجمین کشور تولید کننده گاز در دنیا محسوب می شود.

وی با تاکید بر اینکه بیش از ۴۰ درصد مصرف انرژی کشور در بخش ساختمان است، افزود: این  آمار غم انگیز در حالی است که متاسفانه هیچ گونه ارزش افزوده ای هم ایجاد نمی شود. در حقیقت بخش مهمی از انرژی در بخش حمل و نقل ، ساختمان  و صنانع با راندمان کم مصرف می شود.

وی با اشاره به طرح جهش تولید مسکن گفت: در طرح جهش تولید مسکن مرکز تحقیقات راه و شهرسازی تاکیدات ویژه ای در بحث صنعتی سازی و استفاده از فناوری های جدید  دارد  که خدمت وزیر محترم راه و شهرسازی نیز ارائه شده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه صنعتی سازی می تواند کمک مهمی در بحث بهینه سازی مصرف انرژی کند، توضیح داد: همچنین در موضوع بهینه سازی مصرف انرژی ضروری است  تا یکسری راهکارها به منظور افزایش انگیزه برای بخش خصوصی اجرایی شود. چرا که بنا به دلایلی قیمت انرژی روز به روز ارزان‌تر می‌شود و این مسئله  انگیزه های لازم  برای کاهش مصرف انرژی در کشور را کاهش داده است. .

رییس مرکز تحقیقات راه و شهرسازی ادامه داد: در این خصوص برنامه ریزی ها و راهکارهای  متعددی در نظر گرفته شود تا بتوانیم بخش دولتی را در حوزه بهینه سازی مصرف انرژی پیشران کرد .یکی از این راهکارها این است که  برای مصرف انرژی بخش دولتی یک سقفی تعیین شود و چنانچه مصرف انرژی بیشتر از حد تعیین شده شود ، قیمت واقعی از بخش دولتی دریافت شود و از طرفی اگر کمتر از سقف تعیین شده انرژی مصرف شود مشوق هایی درنظر گرفته شود. این روند می تواند به کاهش مصرف انرژی منجر شود.

شکرچی زاده با تاکید بر اینکه مرکز تحقیقات راه و شهرسازی مرجع تدوین ضوابط و آیین نامه ها و مقررات است، خاطر نشان کرد: ویرایش جدید مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان تفاوت معنی داری  نسبت به ویرایش قبلی دارد . در این ویرایش از فناوری‌های نوین برای کاهش مصرف انرژی در ساختمان و نیز  مشاوره های بین المللی برای شرایط مختلف آب و هوایی  و نیاز کشور استفاده شده است و به نظر می رسد با توجه به واقعیت های موجود  یک ویرایش پیشگام محسوب می شود.

وی با بیان اینکه متاسفانه مصرف انرژی در کشور آماری نگران کننده دارد، توضیح داد: با توجه به اینکه هنوز آمار دقیق و جامعی از میزان مصرف انرژی در ساختمان های کشور نداریم  این سامانه می‌تواند مصرف دقیق انرژی در ساختمان‌ها و همچنین شناسایی ساختمان‌های پرمصرف را نشان دهد. البته در این موضوع نیاز به حمایت های بیشتر است.

این مقام مسئول ادامه داد: نیاز داریم تا اطلاعات جامعی از میزان مصرف انرژی در نقاط جغرافیایی مختلف کشور و ساختمان ها داشته باشیم تا طبق آن سیاست گذاری های لازم انجام شود.

وی با اشاره به اقدامات اخیر مرکز تحقیقات راه و شهرسازی در بحث بهینه سازی مصرف انرژی ، گفت: دوره های مدرسین انرژی در مرکز انجام شده است و تاکید می کنم موضوع آموزش و فراهم کردن اجرایی شدن مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان و آشناتر شدن مهندسان با این موارد می تواند بسیار تاثیرگذار باشد.

شکرچی زاده با اشاره به موفقیت های بوجود آمده در خصوص رعایت دستورالعمل های بحث زلزله در ساخت و ساز های کشور، توضیح داد: باید برنامه ریزی ها و سیاست گذاری ها به گونه ای باشد تا رعایت مباحث بهینه سازی مصرف انرژی هم مانند بحث زلزله جدی تلقی و رعایت شود.

نمای ساختمان ها، از شاخصه مهم فرهنگی کشور محسوب می شود

معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه نمای ساختمان ها بخصوص ساختمان های بلند مرتبه نماد و نشانه های شهری محسوب می شوند، توضیح داد:  پیاده سازی مخصوبات اخیر شورای عالی معماری و شهرسازی در خصوص بحث سازماندهی نمای ساختمان ها بسیار مهم است و می توان کمک کننده باشد.

شکرچی زاده با اشاره به اینکه موضوع عایق کاری در نمای ساختمان بسیار مهم است، گفت: این موضوع که در مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان ها به آن توجه شده، می تواند در کاهش مصرف انرژی بسیار کمک کننده باشد.

وی همچنین در خصوص کارکرد و تاثیرگذاری نمای ساختمان در زمان بروز حادثه ، گفت: نمای ساختمان ها در زمان حوادث مختلف مانند زلزله، طوفان، آتش سوزی و … اهمیت بالایی دارد. نمونه اخیر آن هم در حادثه برجی در چالوس نمود پیدا کرد که در پی آتش سوزی و گسترش سریع آن  اطفای حریق آن چند مرحله و به سختی انجام شد. چرا که استفاده از نمای کامپوزیت آلومینیوم در مواقع آتس سوزی بسیار آسیب پذیر و قبلا هم در سابقه داشته است.

شکرچی زاده در پایان،  گفت: استفاده از نمای کامپوزیت آلومینیوم متاسفانه زیاد است . حتی این نما در کشور انگلستان و شهر لندن هم حوادثی ایجاد کرده بود  که  تمهیداتی برای کنترل این مشکل با کمک بخش خصوصی در این کشور اجرایی شد و ضروری است تا در کشور ما هم این گونه  اقدامات انجام شود. چرا که اگر با حوادثی نظیرزلزله و آتش سوزی های در پی آن مواجه بشویم، ممکن است مشکلات عدیده و غیرقابل کنترل ایجاد شود.

لازم به ذکر است، پنجمین همایش و نمایشگاه “ساختمان پایدار” و سومین  همایش و نمایشگاه “ نما و طراحی داخلی”  امروز ۲۱ آذرماه در مصلی تهران افتتاح و تا ۲۳ آذر۱۴۰۰ ، از ساعت ۱۰ الی ۱۷ در مصلی امام خمینی ره، شبستان اصلی ادامه دارد.

نمایشگاه-ساختمان-پایدار

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا