حمل و نقل

ثبت دومین روز بحرانی پایتخت در پاییز

شاخص کیفیت هوای تهران روز گذشته از محدوده مرزی سقوط وضعیت «ناسالم برای گروه‌‌‌های حساس» به «ناسالم برای همه» عبور کرد و دومین روز بحرانی در پایتخت طی پاییز امسال به ثبت رسید. به گزارش صما شاخص کیفیت هوای شهر تهران دیروز روند افزایشی را تا جایی ادامه داد که نهمین روز از آذرماه را به دومین روز «وضعیت قرمز» پاییز ۱۴۰۰ تبدیل کرد. مقدار این شاخص در ۲۴ ساعت منتهی به صبح دیروز ۱۵۸ واحد بود و غلظت آلاینده‌‌‌ها تا زمان نگارش این گزارش (بعدازظهر دیروز) کاهش محسوسی نداشت، طوری که وضعیت قرمز تداوم داشت. اولین روز قرمز تهران در نیمه دوم امسال نیز اول آذر بود که شاخص کیفیت هوا به ۱۶۵ واحد رسید و آلوده‌‌‌ترین روز امسال پایتخت رقم خورد. طی روزهای اخیر نیز اگرچه وضعیت بحرانی نبود اما وضعیت «نارنجی» با استمرار غلظت بالای آلاینده‌‌‌ها و ناسالم ماندن هوا برای گروه‌‌‌های حساس در شهر حاکم بود.

تا نیمروز گذشته شاخص کیفیت هوا در ۲۲ ایستگاه سطح شهر در وضعیت قرمز قرار داشت. همچنین در زمان نگارش این گزارش در بعدازظهر دیروز کیفیت هوا در هیچ ایستگاهی در شرایط قابل قبول نبود.  سازمان هواشناسی در این شرایط جوی ضمن تاکید بر ضرورت کاهش تردد خودروها و کنترل فعالیت واحدهای صنعتی، عدم‌تردد برای تمام گروه‌‌‌های سنی و جلوگیری از فعالیت فیزیکی و ورزشی در فضای باز را توصیه می‌کند.  به این ترتیب دیروز تهران در رتبه چهارم ۱۰ شهر آلوده جهان قرار گرفت. لاهور در پاکستان و دهلی و کلکته در هند نیز رتبه‌های اول تا سوم شهرهای آلوده را به خود اختصاص دادند. شاخص کیفیت هوا (AQI)  به پنج دسته اصلی تقسیم‌‌‌بندی می‌شود که بر اساس این تقسیم‌‌‌بندی مقدار میانگین شاخص ایستگاه‌‌‌های سنجش آلودگی هوا در سطح شهر تا ۵۰ واحد به منزله «پاک» بودن هواست و اگر شاخص بین ۵۱ تا ۱۰۰ واحد باشد، هوا «قابل قبول (وضعیت زرد)»، اگر شاخص بین ۱۰۱ تا ۱۵۰ واحد باشد هوا «ناسالم برای گروه‌‌‌های حساس (وضعیت نارنجی)» و اگر شاخص بین ۱۵۱ تا ۲۰۰ واحد باشد هوا «ناسالم برای همه (وضعیت قرمز)» خواهد بود. شاخص بین ۲۰۱ تا ۳۰۰ نیز هوا را «بسیار ناسالم (وضعیت بنفش)» و شاخص بین ۳۰۱ تا ۵۰۰ هوا را «خطرناک (وضعیت قهوه‌‌‌ای)» توصیف می‌کند.

محسن منصوری، استاندار تهران در تشریح مصوبات جلسه دیروز کمیته اضطرار آلودگی هوا به ممنوعیت تردد شبانه خودروهای گازوئیلی و جلوگیری از فعالیت‌های آلاینده اشاره کرد. منصوری ضمن تاکید بر اهتمام تمام کارخانه‌‌‌ها و واحدهای تولیدی و اتخاذ تدابیر لازم جهت جلوگیری از انتشار آلاینده‌‌‌ها، اظهار کرد: با واحدهای تولیدی و کارخانه‌‌‌هایی که نسبت به کنترل خروجی‌‌‌ها، اقدام موثری نداشته باشند مطابق قانون برخورد می‌شود.  وی با اشاره به لزوم اجرای دقیق مصوبات کمیته اضطرار آلودگی هوای تهران از سوی تمام دستگاه‌ها افزود: تا پایان پایداری وضعیت جوی هوای تهران، همه محدودیت‌های ایجاد شده برای جلوگیری از انباشت آلاینده‌ها لازم‌‌‌الاجراست. استاندار تهران تاکید کرد: تعطیلی موقت واحدهای صنعتی آلاینده، کنترل دقیق خودروهای بدون معاینه فنی، ممنوعیت تردد شبانه خودروهای گازوئیلی و جلوگیری از فعالیت‌های عمرانی آلاینده باید با دقت و نظارت بیشتری از سوی دستگاه‌های مربوطه دنبال شود.

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا