شهر
توسعه زیرساخت‌های فرهنگی

شهردار شیراز: ۲۵۰۰ متر زمین برای کتابخانه مرکزی اختصاص یافت

نکات مهم
  • اختصاص ۲۵۰۰ مترمربع زمین در میدان ولی‌عصر برای کتابخانه مرکزی شیراز
  • برآورد هزینه پروژه کتابخانه مرکزی ۶۰۰ میلیارد تومان
  • تکمیل زیرساخت‌های کتابخانه هوشمند فرشتگان میناب با زیربنای ۱۸۰۰ مترمربع
  • راه‌اندازی ۱۹ کتابخانه تخصصی و مشارکتی در سطح شهر شیراز
  • درخواست شهردار شیراز از استاندار برای رفع موانع بهره‌برداری کتابخانه میناب

به گزارش صما از شیراز، محمدحسن اسدی، شهردار شیراز، امروز نهم مردادماه در نشست انجمن کتابخانه‌های عمومی فارس با اشاره به روند اجرای پروژه کتابخانه مرکزی، اعلام کرد که شهرداری با اخذ مجوز از شورای اسلامی شهر، زمینی به وسعت ۲۵۰۰ مترمربع در میدان ولی‌عصر (عج) را برای احداث این پروژه اختصاص داده است.

تعهد شهرداری و درخواست‌های اجرایی

اسدی با بیان اینکه برآورد اولیه هزینه اجرای این پروژه ۶۰۰ میلیارد تومان است، افزود: شهرداری به عنوان یک دستگاه اجرایی، متولی اصلی ساخت کتابخانه نیست و وظیفه آن تأمین زیرساخت‌های شهری است، اما برای اجرای این پروژه همکاری و اهتمام ویژه خواهد داشت.

وی از اداره کل راه و شهرسازی فارس خواست با فراهم کردن شرایط ماده ۲۳، زمینه آغاز عملیات اجرایی این پروژه فرهنگی را فراهم کند. شهردار شیراز همچنین با اشاره به هزینه بیش از ۳۰ میلیارد تومانی شهرداری برای احداث کتابخانه فرشتگان میناب در خیابان فال اسیری، از استاندار فارس درخواست کرد با صدور دستوری به دستگاه‌های خدمات‌رسان، موانع باقی‌مانده برای بهره‌برداری از این مجموعه برطرف شود.

اولویت‌های فرهنگی و پیشینه کتابخانه‌سازی

اسدی بر ضرورت بهره‌برداری هرچه سریع‌تر از پروژه‌های فرهنگی تأکید کرد و کتابخانه فرشتگان میناب را یکی از اولویت‌های مدیریت شهری دانست. او با اشاره به پیشینه کتابخانه‌سازی در شیراز گفت: کتابخانه شهید دستغیب که امروز میزبان این نشست است، حدود ۸۰ سال پیش با مشارکت مردم ساخته و پایه‌گذاری شده که این موضوع اهمیت ایجاد و توسعه فضاهای فرهنگی را نشان می‌دهد.

شهردار شیراز با اشاره به اجرای پروژه‌های مختلف فرهنگی در کلان‌شهر شیراز افزود: مسیر اجرای این پروژه‌ها به خوبی در حال طی شدن است و پیشنهاد می‌کنم افتتاح رسمی کتابخانه هوشمند فرشتگان میناب در هفته دولت انجام شود تا این پروژه فرهنگی بیش از این متوقف نماند.

این کتابخانه با زیربنای ۱۸۰۰ مترمربع و برخورداری از امکاناتی مانند سالن‌های مطالعه، بخش‌های کودک و نوجوان، فضای VIP و سایر امکانات، نخستین کتابخانه هوشمند استان است که با همت شهرداری شیراز در آستانه بهره‌برداری قرار دارد.

توسعه شبکه کتابخانه‌های تخصصی و ترویج فرهنگ مطالعه

اسدی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اقدامات انجام‌شده در حوزه کتاب و کتاب‌خوانی گفت: هفت کتابخانه تخصصی در فرهنگسراهای قرآنی، نجوم، سلامت، مطهری، نمازی و انتظار راه‌اندازی شده است. وی افزود: سه کتابخانه دیگر نیز در فرهنگسراهای حکمت در شهرک گلستان، پارک شهروند و فرهنگسرای استاد بهمن‌بیگی ایجاد شده و علاوه بر آن، ۹ کتابخانه دیگر نیز به صورت مشارکتی راه‌اندازی شده‌اند؛ به گونه‌ای که شهرداری به تمامی هدف‌گذاری‌های خود در حوزه توسعه زیرساخت‌های کتابخانه‌ای دست یافته است.

شهردار شیراز همچنین به اجرای برنامه‌هایی در حوزه ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی از جمله برگزاری کارگاه‌های ادبی، نشست‌های نقد و رونمایی کتاب، جشنواره‌های ادبی، شب‌شعر، تورهای کتاب‌گردی، مسابقات کتاب‌خوانی و نمایشگاه‌های کتاب اشاره کرد و گفت: این اقدامات با حمایت استاندار فارس و همکاری نهاد کتابخانه‌های عمومی به صورت جدی در استان دنبال می‌شود.

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا