مسکن و ساختمان

با مشارکت مستقیم دولت هند صورت می‌گیرد:

رتبه‌بندی پروژه‌های توسعه شهری هند در اتاق فکر NIUA

گروه بین‌الملل- بسیاری از موسسه ها و سازمان‌های تحقیقاتی توسعه شهری برگزارکننده اتاق‌های فکر در سطح جهان، وابسته به بخش خصوصی بوده و سهامداران آنها از سرمایه‌گذاران و توسعه‌دهندگان بخش خصوصی به شمار می‌روند.

; اما موسسه ملی امور شهری هندوستان (NIUA) که مهم‌ترین برگزارکننده اتاق‌فکر بخش‌های توسعه شهری، عمران و ساختمان‌سازی در هند محسوب می‌شود، یک موسسه کاملا دولتی است.

موسسه دولتی NIUA یک موسسه تحقیقاتی، علمی و آموزشی است که در امور توسعه و مدیریت شهری فعالیت جدی و مستمر دارد. این موسسه که از سال ۱۹۷۶ میلادی راه‌اندازی شده، سیاست‌های اجرایی و آموزشی خود را براساس کنسول دولتی و برنامه‌های اجرایی سازمان‌های وابسته تعیین کرده و به ثبت می‌رساند. تمام ۱۹ نفر اعضای هیئت‌مدیره موسسه ملی امور شهری هندوستان از دولت­مردان این کشور هستند که هر کدام با سمت‌های متفاوتی در امور عمرانی، زیربنای شهری و ساختمان‌سازی فعالیت می‌کنند. باید یادآور شد که عملکرد دوره‌ای موسسه و برگزاری اتاق‌های فکر آن با مشارکت تعدادی از سازمان‌های توسعه شهری بخش خصوصی و همچنین توسعه‌دهندگان شهری هند صورت می‌گیرد که به تفصیل به آن‌ها اشاره می‌شود.

برگزاری ۷۴ اتاق‌فکر در موسسه NIUA

از سال ۱۹۹۲ میلادی تاکنون موسسه ملی امور شهری هندوستان ۷۴ اتاق فکر تخصصی برگزار کرده که بیش از ۷۰ درصد این اتاق‌های فکر در هندوستان و مابقی نیز در کشورهای همسایه برپا شده است. سرمایه‌گذاران، کارشناسان، سازمان‌های عمران شهری و توسعه‌دهندگان بخش خصوصی در اکثر اتاق‌های فکر موسسه شرکت داشته و با بررسی دستاوردهای پروژه‌های اجراشده در شهرهای مختلف، استراتژی‌های جدیدی را در جهت پیشرفت پروژه‌های درحال اجرا ارائه می‌دهند.

کمیسیون ملی توسعه شهری هندوستان به طور مستقیم از استراتژی‌های اتاق‌ فکر موسسه NIUA بهره‌مند می‌شود و بزرگترین پروژه‌های دولتی شهری، عمرانی، ساختمانی و زیربنایی کشور را براساس این استراتژی‌ها به اجرا درمی‌آورد.

تمام بافت‌های شهری هندوستان و نواحی اطراف آن در فهرست منطقه‌ای موسسه ملی امور شهری قرار دارند و هر یک از آنها با توجه به نوع بافت و اجرای پروژه‌های مختلف شهری و زیربنایی از امتیازات و رتبه‌بندی‌های متفاوتی برخوردارند. این امتیازات در اتاق‌های فکر موسسه NIUA به طور دقیق بررسی شده و راه‌حل‌های جدیدی به منظور ارتقاء سطح امتیازات منطقه‌ای ارائه می‌دهند.در نهایت افزایش سطح رتبه‌بندی‌ها در جلسات بعدی اتاق‌های فکر موسسه اعلام شده و منطقه‌ای که بالاترین تغییرات را داشته باشد به عنوان برترین منطقه شهری مشخص می‌شود.

تسهیلات دولتی در اختیار فعالان خصوصی موسسه NIUA

هر یک از فعالان بخش خصوصی با دریافت امتیازات مختلف در اتاق‌های فکر موسسه NIUA، مشمول تسهیلات دولتی شده و می‌توانند با در اختیار گرفتن کمک‌هزینه‌های بانکی به توسعه پروژه‌های شهری و همچنین افزایش حجم ساخت و ساز درکلان‌شهرهای هندوستان کمک کنند.

طرح زیربنایی شهری دهلی‌نو یکی از جدیدترین پروژه‌های اجرایی در موسسه ملی امور شهری هندوستان است که اجرای آن تا پایان سال ۲۰۲۱ میلادی به طول می‌انجامد. حدود ۴۰ درصد از سهام اجرایی این طرح با استفاده از تسهیلات دولتی به توسعه‌دهندگان شهری و سایر شرکت‌های عمرانی بخش خصوصی واگذار شده که یکی از بزرگترین مشارکت‌های بخش خصوصی با موسسه ملی امور شهری هندوستان است.

در هر فصل موسسه NIUA دفترچه راهنمای جدیدی را در خصوص چگونگی اجرای پروژه‌های زیربنایی شهری منتشر می‌کند تا متقاضیان حضور در پروژه‌ها بتوانند با آشنایی هر چه کامل‌تر نسبت به مشارکت در طرح های زیربنایی شهر دهلی‌نو اقدام کنند. این دفترچه‌های راهنما در اتاق‌های فکر موسسه به طور کامل مورد بحث و بررسی قرار گرفته و با اعلام نتایج، سرفصل جدیدی برای انتشار دفترچه بعدی تعریف می‌شود. همچنین با توجه به نوع پروژه‌های مشارکتی بخش خصوصی، تسهیلاتی معادل ۲۰ تا ۳۰ درصد در اختیار متقاضیان قرار می‌گیرد.

عملکرد و اهداف موسسه NIUA

برخی از اهداف و فعالیت های موسسه ملی امور شهری هندوستان در بخش‌های مختلف زیربنایی و عمران شهری را در فهرست زیر مشاهده می کنید:

فعالیت در سازمان‌های تحقیقاتی و علمی برای تثبیت طرح‌های اجرایی در پروژه‌های توسعه پایدار شهری

فعالیت اقتصادی با عنوان «مرکز حل مشکلات شهری و بررسی ظرفیت‌های جدید توسعه شهری»

ارزیابی مالی و اجتماعی بافت‌های شهری و ارائه طرح‌های توسعه‌ای برای هر منطقه

ارائه خدمات منحصر به فرد به سازمان‌های شهری هر منطقه برای آشنایی هر چه بیشتر با طرح یا برنامه‌های توسعه شهری موسسه

برگزاری اتاق‌های فکر و سازماندهی هر یک از کنفرانس‌های آموزشی و علمی مربوط به اتاق‌فکر

آماده‌سازی مراکز جمع‌آوری اطلاعات مسکن و تامین املاک مسکونی برای متقاضیان

انتشار کتاب‌های تخصصی، مقالات توسعه شهری و ژورنال‌های علمی و تخصصی در خصوص امور شهری و پروژه‌های عمرانی

;

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا