دانشنامه ساخت و ساز
دو دهه اشتراک‌گذاری و الهام‌بخشی

۲۰ سال تحول معماری ترکیه؛ از وبلاگ تا پلتفرم جهانی

نکات مهم
  • تأسیس وب‌سایت در سال ۲۰۰۶ در استانبول با هدف حمایت از معماران کمتر دیده شده
  • ۱۶,۶۷۶ پروژه به اشتراک‌گذاری شده و ۲,۶۰۱ پروژه برنده جوایز WA در دو دهه گذشته
  • ۱,۲۱۷,۸۴۹ بازدیدکننده در سال ۲۰۲۵ با اکثریت از چین، آمریکا و هند
  • توقف عضویت‌های جدید حرفه‌ای و تجاری به دلیل چالش‌های اقتصادی
  • پنجاه و سومین دوره جوایز WA آخرین دوره این رقابت خواهد بود

به گزارش صما، ۲۰ سال پیش در استانبول، حسن باروتچو، سوها اوزکان و جونیت بوداک رویایی را شکل دادند که در آن معماران از سراسر جهان گرد هم آیند تا پروژه‌های خود را به اشتراک بگذارند و از یکدیگر الهام بگیرند. در سال ۲۰۰۶، وب‌سایت worldarchitecture.org با هدف تبدیل شدن به پورتالی که فرصت‌های برابر را برای کشورهایی که در رسانه‌های بین‌المللی غرب‌محور کمتر دیده می‌شوند، فراهم می‌کند، به عنوان یک وبلاگ راه‌اندازی شد.

توسعه به پلتفرم جهانی و شبکه خبری

در سال ۲۰۱۷، جامعه جهانی معماری (WAC) برنامه سردبیران و خبرنگاران کشوری را به عنوان یک ابتکار داوطلبانه برای به اشتراک‌گذاری معماری و دانش محلی با مخاطبان جهانی از طریق روش‌های نوآورانه روزنامه‌نگاری دیجیتال آغاز کرد. تا کنون، ۷۵ خبرنگار از ۳۲ کشور مختلف اخبار معماری را از مناطق مربوطه خود منتشر کرده‌اند. در حال حاضر، این شبکه شامل ۷ خبرنگار و ۳ سردبیر کشوری در ۷ کشور است که از تلاش‌ها و مشارکت‌های آن‌ها سپاسگزاریم.

امروزه انجمن معماری جهانی به عنوان یک وب‌سایت معماری جهانی شناخته‌شده با بیش از ۴۱,۴۰۰ عضو ثبت‌شده از بیش از ۲۰۰ کشور فعالیت می‌کند. در سال ۲۰۲۵، این پلتفرم ۱,۲۱۷,۸۴۹ بازدیدکننده از سراسر جهان را میزبانی کرد که اکثریت آن‌ها از چین، ایالات متحده آمریکا و هند بودند.

آمار درخشان دو دهه فعالیت

بین سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۲۶، مجموعاً ۱۶,۶۷۶ پروژه به اشتراک گذاشته شد که ۲,۶۰۱ مورد از آن‌ها برنده جوایز WA شدند. همچنین تاکنون ۲۰,۶۵۲ خبر معماری منتشر گردیده است. پینار باروتچو فریک، مدیر این انجمن از سال ۲۰۱۸، در کنار برین چاتزی چوسین، سردبیر متعهد که بیش از ۱۰ سال با اشتیاق در این زمینه فعالیت داشته، تلاش کرده‌اند تا این فضا را که برای همه افراد درگیر بسیار مهم است، پرورش دهند.

این انجمن با دیدگاهی آرمان‌گرایانه و نه با انگیزه سودجویی آغاز به کار کرد و امروزه با هزاران عضو، صدها هزار دنبال‌کننده در رسانه‌های اجتماعی و میلیون‌ها بازدیدکننده به رشد خود ادامه می‌دهد.

چالش‌های اقتصادی و تغییر استراتژی

با این حال، همزمان با جشن بیستمین سالگرد تأسیس، افزایش حجم کار ادامه فعالیت را دشوار کرده و سرمایه‌گذاری‌های لازم با چالش مواجه است. پینار باروتچو فریک بیان کرد: «ما یک شرکت بزرگ با سرمایه قابل توجه نیستیم و پیشرفت در شرایط اقتصادی فعلی را چالش‌برانگیز می‌دانیم.» در همین راستا، در حالی که مسیر آینده وب‌سایت ارزیابی می‌شود، عضویت‌های حرفه‌ای و تجاری جدیدی ارائه نمی‌شود.

آخرین دوره جوایز WA

این انجمن اخیراً میزبان پنجاه و سومین دوره جوایز WA ۱۰+۵+X بود که فرصتی برای ارتقای یکدیگر از طریق آرا فراهم کرد. در ۵۳ دوره، اعضای جامعه معماری جهانی ضمن تجلیل از خلاقیت و سخت‌کوشی، با یکدیگر رقابت کرده‌اند و برندگان پنجاه و سومین دوره در ۱۷ مارس اعلام شدند. این آخرین دوره جوایز WA، حداقل برای آینده‌ای قابل پیش‌بینی، خواهد بود.

انجمن معماری جهانی چیزی بیش از یک پلتفرم است؛ این انجمن، جشنی از خلاقیت و اشتیاق به معماری است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا