مسکن و ساختمان

فرایند ساختمان سازی باید تسهیل شود

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران گفت: وضعیت ساختمان‌سازی فرایند پیچیده‌ای است که با تسهیل این روند، معماران می توانند ایده های خلاقانه تری ارائه دهند.

گلپایگانی معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران در گردهمایی طراحان و سازندگان منطقه۳ که در باغ موزه دفاع مقدس درحال برگزاری است اظهار داشت: معماران؛ خالقان فضای باکیفیت هستند که در زیباسازی محیط شهری نقش بسزایی دارند.

وی با اشاره به وضعیت نامناسب ساختمان‌سازی تصریح کرد: مراحل روند ساختمان‌سازی فرایند پیچیده‌ای است که برای تسهیل این روند باید توجه ویژه ای به این حوزه صورت بگیرد.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران با اشاره به اینکه ۱۷هزار کارگاه ساختمانی هم اکنون در حال فعالیت هستند، ادامه داد: سالانه حدود ۱۲میلیون مترمربع پروانه ساختمانی صادر می شود که باید نسبت به مقوله معماری ساختمان ها توجه ویژه ای شود چرا که با دستورالعمل‌های حاکمیتی نمی توان آثار هنری خلق کرد‌.

گلپایگانی با تاکید بر کوتاه کردن زمان صدور پروانه گفت: صدور پروانه در شهر لندن براساس نقشه های تایید شده مدیریت شهری است که پس از ارائه نقشه، شهرداری موظف است در مدت ۴۸ساعت تغییرات را اعلام کند و درصورتی که تغییرات اعلام نشود براساس نقشه پیش طراحی شده کار شروع می شود.

وی با بیان اینکه بکارگیری چنین روش هایی در صدور پروانه نتایج خوبی دارد اضافه کرد: در همین راستا اقدامات خوبی داشتیم و در سال ۷۶ در قیامدشت که زمین ها بصورت قطعه بندی بود، نقشه هایی را در منطقه ۱۵ از پیش آماده کرده بودیم و صدور پروانه در مدت یک روز انجام می شد.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران در ادامه تصریح کرد: در روند کنونی به اعتقاد من حدود ۹۰درصد از آنچه ساخته می شود توسط معماران صورت نمی گیرد بلکه در فرایند امضافرشی ها انجام می شود لذا باید نقشه های گونه های پرتکرار زمین را بررسی و بانک نقشه تهیه کنیم.

گلپایگانی با بیان اینکه تهیه بانک نقشه می تواند مکانی برای خلق کیفیت و رقابت کیفی باشد اذعان کرد: برای راه اندازی بانک نقشه، بیش از ۱۰ هزار نقشه پرتکرار را کنترل کردیم تا نقشه های باکیفیت را شناسایی و به مراجعه کنندگان ارائه دهیم اما متاسفانه نتوانستیم از بین آنها بیش از ۱۰۰ نقشه واجد کیفیت معماری شناسایی کنیم.

وی بیان کرد: جریان ساخت و سازها در گذشته و حال دست معمارهای خوب نبوده و لذا مجبور شدیم کمیته هایی برای ارتقای کیفیت ایجاد کنیم.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران در پایان خاطرنشان کرد: در بحث معماری ساختمان ها از یک سال پیش در برخی نقاط شهر طرحی را شروع کرده ایم که متناسب با پهنه از نظر مساحت قطعات طبق ظرفیت های اجتماعی و زیست محیطی و آن چیزی که مطابق ضوابط ساخته شده طراحی و ساخت و ساز صورت بگیرد.

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا