مسکن و ساختمان
اظهار نظر جالب استاد اقتصاد دانشگاه تهران:

بازار مسکن در رکود نیست

استاد اقتصاد دانشگاه تهران با بیان اینکه بازار مسکن در رکود نیست و مسیر طبیعی خود را طی می‌کند، گفت: آزاد‌سازی خرید و فروش مسکن مهر قطعا باعث افزایش قیمت‌ها می‌شود.

آلبرت بغزیان استاد اقتصاد دانشگاه تهران در خصوص تأثیر افزایش وام خرید مسکن بر بازار مسکن گفت: اکنون بازار مسکن در یک وضعیت و شرایط کاملا عادی و واقعی قرار دارد.

وی افزود: اینکه گفته می‌شود بازار مسکن در رکود است و باید از این وضعیت خارج شود در حقیقت اینگونه نیست، در حال حاضر فروشنده و خریدار هر دو قدرت چانه‌زنی دارند و بازار مسکن مسیر طبیعی یک بازار واقعی را ;طی می‌کند.

این کارشناس اقتصادی افزود: ;انبوه‌سازان، سازنده‌ها، بنگاه‌دارها و املاک‌دارانی که در این بازار ;به امید سود بیشتر سرمایه‌گذاری کرده‌اند، الان در صورت وجود مشتری حاضر نیستند قیمت‌ها را کاهش دهند و ملک خود را بفروشند.

بغزیان گفت: اما فروشنده‌های واقعی املاک خود را با قیمت مناسبی عرضه می‌کنند و با خریدار هم کنار می‌آیند و در نهایت با یک کاهش قیمت معقول هر دو بر سر معامله ملک به توافق می‌رسند. ;

وی افزود: در چنین شرایطی، افزایش وام خرید مسکن صرفا باعث می‌شود تا چانه‌زنی از طرف خریدار کم شده و ;مبلغی را که می‌‌توانست با گرفتن تخفیف از فروشنده نپردازد، الان با گرفتن وام مسکن ;به فروشنده پرداخت می‌کند و در نهایت برای مدتی به بانک بدهکار ;می‌شود.

استاد اقتصاد دانشگاه تهران، تصریح کرد: ;افزایش وام مسکن الان به نفع بازار مسکن نیست. این پول‌ها بیشتر جذب فروشنده‌ها می‌شود و کمکی به خریدار نمی‌کند بلکه خریدار را فقط بدهکار ;می‌کند. ;

بغزیان در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار فارس مبنی بر اینکه تأثیر آزاد‌سازی خرید و فروش مسکن مهر ;بر ;بازار مسکن ;چگونه خواهد بود، گفت: فلسفه مسکن مهر تا آنجایی که ;به خاطر دارم ایجاد توانایی خرید مسکن برای قشر کم درآمد بود.

وی افزود: خرید و فروش مسکن مهر برای جلوگیری از افزایش کاذب قیمت‌، احتکار و دلال‌بازی در بازار ;مسکن ممنوع شد. ;

این کارشناس اقتصادی، اظهار داشت: قبلا فقط واجدین شرایط ;اقدام به خرید مسکن مهر می‌کردند در حالیکه با آزاد‌سازی خرید و فروش هر فردی حتی سرمایه‌گذارانی که خواهان کسب سود بیشتر هستند ;می‌توانند به خرید و فروش مسکن مهر اقدام کنند و این موضوع با فلسفه تشکیل مسکن مهر مطابق نیست.

بغزیان گفت: وقتی خرید و فروش مسکن مهر آزاد شود، عده‌ای که واجد شرایط خرید بودند اقدام به فروش می‌کنند، بنابراین مشتریان آنان یا افرادی از قشر و طبقه خودشان هستند و یا افرادی که به قصد سرمایه‌گذاری اقدام به خرید می‌کنند که این اتفاق ;باعث می‌شود مسکن مهر دیگر با خانه‌های عادی تفاوتی نداشته باشد و حتی قیمت آن‌ هم افزایش یابد.

وی افزود: در ضمن با آزاد شدن خرید و فروش مسکن مهر الزام دولت مبنی بر تکمیل و تأمین مسائل حاشیه‌ای مثل ;آب، برق و فاضلاب از بین می‌رود.

استاد اقتصاد دانشگاه تهران اظهار داشت: اظهارنظرهایی مبنی بر اینکه با آزاد شدن خرید و فروش مسکن مهر قیمت مسکن تعدیل می‌‌شود درست نیست و مطمئنم که این موضوع باعث افزایش قیمت‌ مسکن ;می‌شود.

منبع: فارس

;

;

;

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا