نظام مهندسی

برگزاری هجدهمین اجلاس سراسری نظام مهندسی ساختمان کشور در اردبیل

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اردبیل گفت: اجلاس هجدهم هیأت عمومی سازمان نظام مهندسی کشور در استان اردبیل برگزار خواهد شد.

به گزارش «صما» و به نقل از روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اردبیل، فرید صالحی عالی اظهار داشت: بر اساس پیشنهاد ;استان اردبیل مقرر شد که ;هجدهمین اجلاس سراسری نظام مهندسی ساختمان کشور در ۳۰ و31 تیرماه سال آینده و در این استان برگزار شود.

صالحی عالی در ادامه افزود: رئیس جمهور، وزیر راه و شهرسازی و دیگر مسئولان ارشد کشور از مهمانان ویژه این اجلاس بشمار می‌روند.

وی با بیان اینکه ۴۰ درصد سرمایه‌‌های ملی کشور در حوزه ساخت و ساز و پروژه‌های عمرانی و خدماتی متمرکز شده است، گفت: با توجه به اهمیت ساخت و ساز مطلوب و مقاوم که در امنیت مالی و جانی مردم تاثیرگذار است نقش مهندسان در ساخت و سازهای مناسب یک نقش بی‌نظیر است که قطعا تلاش آنها با طراحی و اجرای پروژه‌های ساختمان‌سازی زمینه‌ای را فراهم کرد تا بلایای طبیعی و حوادث غیرمترقبه آثار زیانبار کمتری را به همراه داشته باشد.

صالحی تلاش مهندسان استان را در همه عرصه‌ها به ویژه مهندسان ساختمان و زیرمجموعه‌های آن را برای مشارکت در اجرای پروژه‌های مختلف یادآور شد و افزود: در حال حاضر بسیاری از پروژه‌های عمرانی در استان توسط مهندسان بومی اجرایی و عملیاتی می‌شوند.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اردبیل با بیان اینکه در شورای مرکزی تصمیم‌گیری شده تا نسبت به صادرات خدمات فنی و مهندسی که استاندار اردبیل نیز بر این موضوع تاکید دارد به انجام برسد، گفت: با همکاری اتاق بازرگانی در اولین فرصت مقدمات این کار را فراهم خواهیم کرد.

صالحی افزود: با همکاری دولتمردان خدمتگزار انتظار می‌رود صدور خدمات فنی و مهندسی زمینه اشتغال مهندسان بیکار را فراهم کرده که این کار در قالب خدمات نظارتی طراحی و ارائه ایده‌های مختلف به انجام می‌رسد.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اردبیل تصریح کرد: امسال ما در صدور پروانه وضعیت مطلوبی نداشتیم به طوری که با ۶۵ درصد کاهش پروانه ساختمانی روبه‌رو بودیم.

صالحی بیان کرد: این زنگ خطری است که باید به هوش باشیم و برای اعضای نظام مهندسی و دیگر فعالان این عرصه منبع پایدار درآمد را با تقویت و صادرات خدمات فنی و مهندسی و فراهم کردن بسترهای قانونی در این زمینه به وجود آوریم.

این مسئول گفت: برای ما بسیار مهم است که در این حوزه یک زنجیره صادرات خدمات فنی و مهندسی شکل بگیرد تا بتوانیم یک اقدام مناسب و حیاتی را به انجام برسانیم.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اردبیل به قشر عظیم بیکاران در رشته‌های مختلف مهندسی اشاره کرد و افزود: ما امیدواریم در قالب این طرح در کنار آشنایی با استانداردهای روز دنیا و توانمندسازی اقتصادی بتوانیم بیکاران بسیار زیادی را از این طریق وارد بازار کار کرده و به وضعیت درآمد آنها کمک کنیم.

مجید خدابخش با بیان اینکه ۸ هزار نفر عضو نظام مهندسی ساختمان استان اردبیل هستند که ۴ هزار نفر آنها دارای پروانه اشتغال بوده و ۴ هزار نفر پروانه اشتغال ندارند و بیکار محسوب می‌شوند، گفت: جای تاسف است که مهندسان بی‌شماری برای ورود به اشتغال دولتی درخواست‌های خود را به ما ارائه می‌کنند در حالی که قرار نیست دولت اشتغال ایجاد کند و یا یک مهندس با توان مضاعف در عرصه اشتغال و کارآفرینی خود را در مشاغل دولتی محصور کند.

استاندار اردبیل ادامه داد: جای تاسف اینجا است که ۷۵ درصد معاش و درآمد این مهندسان از طریق صدور پروانه‌های ساختمانی تامین می‌شود در حالی که ما امروز با گذر از دوران‌های مختلف به ویژه دوره کشاورزی و صنعتی وارد دوره تحولات سریع شدیم که باید در این اصل رفاه و آسایش و توان بالای مهندسان ظهور و بروز پیدا کند.

وی با بیان اینکه در حالی که باید مهندسان رسالت ایجاد اشتغال را به انجام برسانند و در هر جامعه‌ای که بیکار باشد قطعا مجموعه مهندسان آن جامعه فعال نیستند تصریح کرد: در چنین شرایطی بیکار بودن خود مهندسان جای تاسف و نگرانی دارد.

خدابخش بیان کرد: یک مهندس باید در خلق ثروت، ارزش افزوده، درآمد مکفی و ایجاد رفاه در جامعه باید نقش‌آفرینی کند چراکه امروز در عصر تحولات و ارتباطات جهانی به گونه‌ای برنامه‌ریزی می‌کنند تا از توان مهندسان در طراحی و اجرای پروژه‌های مختلف همچون ساخت یک هواپیما با بیش از یک میلیون قطعه و حرکت سریع این به گونه‌ای طراحی و برنامه‌ریزی کنند تا به کمک تنوع اجرای مهندسی بتوان از این طریق خلق ثروت و ارزش افزوده داشت.

وی نیاز امروز بشر را به تولید و خلق ثروت و بهادادن به چرخه مستمر تولید و مصرف را یادآور شد و گفت: نباید در این چرخه مهندسان ما بیکار بنشینند و یا منتظر ایجاد اشتغال دولتی باشند.

رئیس شورای اداری استان از نظام مهندسی ساختمان استان خواست تا در حوزه صادرات خدمات فنی و مهندسی ورود پیدا کرده و تمام توان خود را صرف صدور پروانه و یا درآمدزایی از این محل نکنند.

خدابخش افزود: ما می‌توانیم از ایده‌ها و تفکرات سازنده و بهینه در تربیت منابع انسانی استفاده کنیم همان طوری که در یک سال گذشته در دنیا ۹ هزا میلیارد دلار صادرات خدمات فنی و مهندسی در دنیا انجام شده است.

استاندار اردبیل گفت: تنها کشور ترکیه در این زمینه ۲۰ میلیارد دلار صادرات خدمات فنی و مهندسی اغلب به کشورهای همسایه نظیر باکو انجام داده است در حالی که سهم کشور ما و استان اردبیل از این رقم بسیار کوچک و اندک است.

خدابخش اظهار کرد: با فعال شدن منطقه ویژه اقتصادی و تصویب منطقه آزاد تجاری بهترین فرصت و بستر برای ایجاد این زنجیره فراهم شده و به راحتی می‌توانیم در صادرات خدمات فنی و مهندسی به همت فعالان این عرصه در استان ورود پیدا کنیم.

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا