شهرمسکن و ساختمانمعمارینظام مهندسی
ایست در صنعت ساختمان؛

خواب سرمایه، قیمت ملک را صعودی میکند

ملک‌های بالای ده میلیارد تومان در فروش با مشکل روبرو هستند و سازندگان به دلیل بلوکه شدن پول، ناچار به افزایش قیمت ملک می‌شوند.

ابراهیمی سازنده عظمیه کرج و مهندس عمران، با توجه به رخداد شهادت رئیس جمهور، بر این باور است که بازار مسکن با رکود مواجه خواهد شد و این موضوع امروز با نوسانات ارز بیشتر نمایان شده است. این وضعیت نه تنها سازندگان، بلکه فروشندگان مصالح و ساختمان‌ها را نیز تحت تأثیر قرار خواهد داد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا این وضعیت به ضرر صنعت ساختمان است یا خیر، اظهار داشت: “نمی‌توان این موضوع را به ضرر صنعت دانست، چرا که در بلندمدت این صنعت مسیر خود را پیش خواهد برد و قیمت ساختمان به روند صعودی خود ادامه خواهد داد.”

این موضوع بسته به مناطق مختلف شهر متفاوت است. در مناطق حاشیه‌ای که قیمت ملک تا دو میلیارد تومان است، خرید و فروش همچنان قوی است و سازندگان در فروش ملک خود مشکل چندانی ندارند. اما ملک‌های بالای ده میلیارد تومان در فروش با مشکل روبرو هستند و سازندگان به دلیل بلوکه شدن پول، ناچار به افزایش قیمت ملک می‌شوند.

قیمت مصالح برای سازه های شاخص نسبت به سازه های دیگر گرانتر می شود

 از سوی دیگر قیمت مصالح برای سازه‌های شاخص و با کیفیت، به دلیل نیاز به کارگر ماهر و مصالح بهتر، گران‌تر از سازه‌های مناطق جنوب و حاشیه‌ای شهر است. بنابراین، نوسانات قیمت مصالح تأثیر بیشتری بر سازه‌های با کیفیت دارد و در نهایت به ضرر خریدار است، زیرا سازندگان مجبورند برای جبران این گرانی‌ها، قیمت مسکن را افزایش دهند.

یکی دیگر از مشکلاتی که سازندگان به آن اعتراض دارند، هزینه‌های جانبی تحمیل شده از سوی متولیان این صنعت مانند شهرداری‌ها و بیمه‌ها است. این هزینه‌های جانبی در پروژه‌های بزرگ مقیاس بیشتر نمایان می‌شوند و سازندگان با افزودن این هزینه‌ها به قیمت واحدها، مجدداً باعث افزایش قیمت مسکن می‌شوند. در این مسیر، بیشترین آسیب را متقاضیان مسکن متحمل می‌شوند.

قیمت تمام شده ساختمان در حقیقت از 8 تا 10 میلیون است/ قیمت 20 میلیون با خواب سرمایه گذاری اعلام می شود

وی در نهایت گفت: اگرچه بسیاری از سازندگان معتقدند که قیمت تمام‌شده ساختمان 20 میلیون تومان است، اما در واقعیت این قیمت بین 8 تا 10 میلیون تومان است. اما به دلیل مدت زمان فروش، قیمت نهایی به 20 میلیون تومان می‌رسد، زیرا ساختمان مانند طلا یا دلار نیست که به زودی به نقدینگی تبدیل شود و خواب سرمایه دارد و در حقیقت همین مدت زمان فروش باعث افزایش قیمت ملک توسط سازنده می‌شود.

 

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا