دانشنامه ساخت و ساز

سیستم گرمایش از کف و هر آن‌چه که نیاز است در مورد آن بدانید

سیستم گرمایش از کف که به آن گرمایش کف تابشی نیز گفته می‌شود، یک ویژگی لوکس در طراحی جدید خانه‌ها محسوب می‌شود. با این حال، آیا طراحی و اجرای سیستم گرمایش از کف ارزش سرمایه‌گذاری دارد یا باید هم‌چنان به رادیاتورهای سنتی روی بیاورید؟ این سیستم گرمایشی چگونه پیاده‌سازی می‌شود، چه مزیت و معایبی دارد و هزینه‌ی پیاده‌سازی آن چقدر است. در ادامه سعی می‌شود به صورت کامل به تمامی این سوال‌ها پاسخ کاملی ارائه گردد.

 

سیستم گرمایش از کف چیست؟

در گذشته برای گرم کردن محیط از سیستم‌های گرمایش رادیاتوری یا شوفاژ استفاده می‌شد. در این نوع سیستم‌ها مرکز گرمادهی در مکان خاصی از ساختمان به نام موتورخانه قرار داده می‌شود و دما توسط هوا به بخش‌های مختلف ساختمان منتقل می‌شود. در سیستم گرمایش از کف، گرما از طریق سطح زمین پخش می‌شود و زمانی‌که روی زمین راه می‌روید، گرما را احساس می‌کنید. سیستم گرمایش از کف توسط رومیان باستان که مهندسان باهوشی بودند، ابداع شده است. در این نوع سیستم گرمایشی، تمام بخش‌های محیط از دمای یکسانی برخوردار هستند، چون که گرما از کل اتاق از سمت پایین به بالا منتقل می‌شود.

سیستم گرمایش از کف

مزایا و معایب سیستم گرمایش از کف نسبت به سایر سیستم‌های گرمایشی

به طور کلی دو نوع سیستم گرمایش از کف وجود دارد: الکتریکی (انتقال گرما از طریق سیم‌های برقی) و هیدرونیک (انتقال گرما از طریق آب گرم). هر دوی این سیستم‌ها گرما را از کف یک اتاق به سمت بالا هدایت می‌کنند. در سیستم گرمایشی مبتنی بر آب گرم، آب گرم از طریق لوله‌ها هدایت می‌شود و در گرمایش از کف برقی، از نوعی کابل‌های حرارتی استفاده می‌شود که دارای خاصیت گرمایی هستند و پس از عبور الکتریسیته از‌ آن گرم می‌شوند.

۱) در گرمایش از کف از انرژی به شیوه‌ای بهینه استفاده می‌کنید

رادیاتورهای سنتی برای این‌که بتوانند یک اتاق را گرم نگه دارند نیاز دارند تا ۱۴۹-۱۶۷ درجه فارنهایت یا ۶۵-۷۵ درجه سانتیگراد گرم شوند، اما در گرمایش از طریق کف تنها به ۸۴ درجه فارنهایت یا ۲۹ درجه سانتیگراد نیاز هست.

به این ترتیب، با سیستم گرمایش از کف به منظور گرم کردن اتاق، انرژی کمتری مصرف می‌شود. علاوه بر این، در اتاق‌هایی که توسط رادیاتورها گرم می‌شوند، تفاوت دمایی وجود دارد، به عنوان مثال، دمای اطراف رادیاتور با دمای کنار پنجره‌ها کاملا متمایز است. اما در گرمایش از کف، گرما از سمت کف اتاق به بالا حرکت می‌کند، بدون این‌که در نقطه‌ای از اتاق، اختلاف دمایی وجود داشته باشد.

 

۲) راحت و بدون هیچ دردسری از این سیستم گرمایشی استفاده کنید

پس از نصب سیستم گرمایش از کف به تعمیر و نگهداری نیاز نخواهید داشت و ۳۰ سال به راحتی می‌توانید از آن به صورت تضمین شده استفاده کنید.در این سیستم با استفاده از شیرآلات قطع و وصل متصل شده به خروجی های هر کلکتور، در جعبه مربوطه، امکان کنترل منطقه های حرارتی به صورت دستی امکان پذیر می‌گردد. از مزایای این سیستم می‌توان ب اقتصادی بودن و ساده بودن سیستم کنترلی، اشاره نمود.

 

۳) فضای بیشتری در اختیار دارید و برای اجرای هر دکوراسیونی آزاد هستید

زمانی‌که سیستم گرمایشی شما از کف اتاق منتقل می‌شود، دیگر نیازی به رادیاتور یا شوفاژهای سنتی نخواهید داشت. بنابراین لازم نیست نگران دکوراسیون و ست بودن آن با رادیاتورتان باشید.

 

۴) با ایمنی و راحتی بیشتری مواجه هستید

یکی از خطرناک‌ترین نقاط خانه برای فرزندان کوچک کنار شوفاژ و بخاری است. زمانی‌که از سیستم‌های گرمایش از کف استفاده می‌کنید، دیگر لازم نیست نگران آسیب دیدن فرزندتان باشید.

 

۵) گرمایش از کف قابلیت سازگاری با تمامی انواع کف‌پوش‌ها را دارد

گرمایش از کف به شما آزادی لازم را می‌دهد تا خانه خود را به دلخواه خود طراحی کنید و از فضای دیوارها و کف بیشترین استفاده را ببرید. علاوه بر آن، گرمایش از کف با انواع روکش‌ها از جمله سنگ، کاشی، چوب و فرش سازگاری دارد و می‌توانید روکش محبوب خود را انتخاب کنید. با این حال، برخی از کفپوش‌ها کارایی بیشتری نسبت به سایرین دارند. موادی با رسانای حرارتی بالا (سنگ، بتن، کاشی و سرامیک) ضمن تحمل درجه حرارت بیشتر، گرما را به صورت موثرتری منتقل می‌کنند.

سیستم گرمایش از کف

مراحل گام به گام نصب سیستم گرمایش از کف

در ادامه مراحل گام به گام نصب سیستم گرمایش از کف آورده شده است، بهترین زمان برای نصب این نوع سیستم هنگام ساخت یک اتاق جدید است. پس از نصب سیستم گرمایش از کف، آسیب دیدن آن تقریبا غیرممکن است. در واقع، پس از نصب صحیح تا ۳۰ سال به صورت تضمین شده می‌توانید از این سیستم بهره بگیرید. اولین قدم در راه اندازی سیستم گرمایش از کف دریافت نقشه گرمایش از کف است که توسط متخصص طراحی می‌شود. به صورت کلی این نقشه به ۴ دسته اصلی تقسیم می‌شود: مارپیچ، دوطرفه یا ال، سه طرفه یا یو و چهارطرفه.

براساس ویژگی اتاق و ساختمان متخصصان تصمیم می‌گیرند که از کدام‌یک از روش‌ها استفاده کنند. طرح مارپیچ اغلب در راهروها استفاده می‌شود که دارای عرض کمی و یک دیوار سرد هستند. طرح دوطرفه برای اتاق‌هایی با دو دیوار سرد، طرح سه طرفه برای اتاق‌هایی با سه دیوار سرد استفاده می‌شود. بهترین بازدهی از طرح چهارطرفه به دست می‌آید که اغلب در اتاق مهمان از آن استفاده می‌شود.

نقشه گرمایش از کف شامل موارد بسیاری است، از جمله مرز سرما، درزهای انبساطی، متراژ حداقل و حداکثر و … که اگر به صورت دقیق طراحی شود، یک سیستم کارآمد خواهیم داشت و در غیراینصورت ممکن است با مشکلات بسیاری مواجه شوید.

سیستم گرمایش از کف

پس از آن باید کف ساختمان عایق‌بندی و زیرسازی می‌شود تا میزان اتلاف انرژی به کمترین مقدار خود برسد.

سیستم گرمایش از کف

بعد از انتخاب نوع سیستم گرمایشی موردنظر لوله‌ها روی کف عایق‌بندی شده قرار داده می‌شوند. در این مرحله نقشه طراحی شده بیشترین نقش را برعهده دارد. پس از اتمام کار سیستم باید به مدت ۶ ساعت در فشار ۶ اتمسفر تست شود تا از کار کردن صحیح آن اطمینان حاصل گردد.

سیستم گرمایش از کف

 

بتن‌ریزی سیستم گرمایش از کف

یکی از کاربردهای اصلی بتن در سیستم‌های گرمایش از کف است که نقش مهمی را در پوشاندن سیستم به عهده دارد. بتن باید از کیفیت بسیار بالایی برخوردار باشد تا استحکام لازم را داشته باشد، بنابراین سیمان گزینه بسیار مناسبی است. بعد از بتن‌ریزی باید چند روز صبر کنید و از روشن کردن سیستم اجتناب کنید. علاوه بر این، حتما باید در و پنجره‌ها نصب شده باشد تا هوای ساختمان چندان سرد نباشد و آسیبی به بتن وارد نشود.

سیستم گرمایش از کف

پس از این‌که بتن محکم شد و خواستید که سیستم گرمایشی خود را راه بیندازید باید اتصالات نهایی را برقرار کنید و دما را کنترل کنید. از آن‌جایی که به تازگی شروع به استفاده از این سیستم می‌کنید، دما را به تدریج بالا ببرید و از وارد کردن شوک به سیستم اجتناب کنید.

 

روش‌های کنترل دما در سیستم‌های گرمایش کفی

۲ روش‌ برای کنترل دما در سیستم گرمایش کفی وجود دارد: کنترل دما به صورت دستی، کنترل دما به صورت اتوماتیک که به هنگام راه‌اندازی سیستم مشخص می‌شوند. در کنترل دما به شیوه دستی امکان کنترل دما با شیرآلات قطع و وصل فراهم می‌گردد. اما در کنترل دما به صورت اتوماتیک دما با حسگرهای موجود کنترل می‌گردد.

 

عیب‌یابی سیستم گرمایش از کف

با این‌که گفتیم می‌توانید ۳۰ سال به صورت تضمین شده از سیستم گرمایش از کف استفاده کنید، با این حال، برخی از دلایل ممکن است منجر به ایجاد مشکل در سیستم گردد و پخش گرما را با اختلال مواجه کند. در صورتی که اشکالی در سیستم شما پدید آمده باشد، می‌تواند به دلایل زیر باشد: نوع لوله‌های استفاده شده، مکان نامناسب ترموستات، انتخاب عایق نامناسب و … که در چنین شرایطی باید با افراد متخصص در ارتباط باشید و بعد از عیب‌یابی نسبت به رفع آن اقدام کنید.

 

معرفی مجری برخی از شرکت های سیستم گرمایش

  • شرکت پارمارت
  • گروزه صنعتی وحید
  • کلینیک کارا
  • سوپرپایپ
  • شرکت تلاش
  • پایپکس

 

 

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا