مسکن و ساختمان

تخلف شهرداری و شرکت برق قم باعث مرگ دختر ۵ ساله شد

ماجرا از این قرار است که برق بوستانی که فاطمه را به کام مرگ برده به صورت غیرمجاز و مستقیم از تیر اصلی برق گرفته شده است. نه تنها این بوستان، بلکه در همه بوستان‌های قم به جز چند بوستان بزرگ که دارای شهربازی هستند، از همین شیوه غیرمجاز استفاده شده است.

مرگ معصومانه دختر ۵ ساله بر اثر برق گرفتگی در یکی از بوستان‌های قم سبب شد تخلف گسترده شهرداری و شرکت توزیع برق در تامین برق بوستان‌های شهر آشکار شود؛ واقعیت پنهانی که تاکنون از نظر شهروندان و مسئولان استان پنهان مانده و چه بسا جان دیگر شهروندان را تهدید می‌کند.

به گزارش مهر، وقتی پای مسئولان شهرداری و شرکت برق قم برای پاسخگویی به سهل انگاری در برق گرفتگی فاطمه امینی به دادستانی باز شد، پرده از واقعیتی پنهان برداشته شد که تعجب دادستان را در پی داشت. انگار فاطمه ۵ ساله باید در جدال با برق پر پر می‌شد تا کتمان این تخلف پرده برداری شود.

ماجرا از این قرار است که برق بوستانی که فاطمه را به کام مرگ برده به صورت غیرمجاز و مستقیم از تیر اصلی برق گرفته شده است. نه تنها این بوستان، بلکه در همه بوستان‌های قم به جز چند بوستان بزرگ که دارای شهربازی هستند، از همین شیوه غیرمجاز استفاده شده است.

در این گونه انتقال برق، کابل‌ها به جای اینکه سه رشته‌ای باشند دو رشته‌ای هستند، یعنی سیم ارت یا اتصال به زمین وجود ندارد، بنابراین شدت برق گرفتگی بسیار بیشتر از مکان‌هایی است که دارای کنتور و سیم‌های سه رشته‌ای هستند.

دردناک‌تر اینکه مسئولان دو نهاد شهرداری و شرکت توزیع برق از این جریان اطلاع دارند و نوعی تفاهم نانوشته بین مسئولان این دو نهاد وجود دارد که برق بوستان‌ها به صورت غیرمجاز و بدون کنتور اما با هماهنگی شرکت برق تامین شود.

جهانبخش نجف‌زاده که از دو ماه گذشته به عنوان شهردار منطقه ۷ قم معرفی شده و این حادثه، پای او را بدون آنکه در زمان انجام چنین سهل انگاری در منطقه مسئولیتی داشته باشد به دادستانی کشانده، در این باره به خبرنگار مهر گفت: هیچ گونه قانونی وجود ندارد که وظیفه تامین روشنایی بوستان‌ها برعهده شهرداری‌ها باشد، بلکه شرکت توزیع برق وظیفه دارد برق اماکن عمومی و بوستان‌ها و شوارع را تامین کند اما از گذشته عرف بوده که چون مسئولان شرکت برق در بیشتر مواقع می‌گویند پول ندارند یا بودجه تامین برق این مکان‌ها باید از قبل پیش بینی شود، بخشی از کارها را شهرداری به واسطه اینکه یک نهاد خودگردان است انجام می‌دهد.

او که می‌گوید از مشکل اتصال برق بوستان میدان روح‌الله هیچ گونه اطلاعی نداشته است، افزود: البته هزینه برق مصرفی در بوستان‌های بزرگی همچون علوی که دارای شهربازی هستند زیاد است، بنابراین در این بوستان‌ها کنتور برق وجود دارد و هزینه برق مصرفی به شرکت برق پرداخت می‌شود ولی هیچ کدام از بوستان‌های محلی دارای کنتور برق نیستند.

تخلف و سهل انگاری

در حادثه برق گرفتگی فاطمه امینی، علاوه بر تخلفی که توسط دو نهاد ذکر شده صورت گرفته، پای کارکنان شهرداری منطقه ۷ هم به میان آمده است.

تیرماه سال گذشته شهردار وقت منطقه ۷ قم تصمیم می‌گیرد ۱۲ پایه چراغ بوستانی که فاطمه امینی پنجم تیرماه امسال در آن جان سپرد را تعویض کند که این کار بدون انتخاب پیمانکار و توسط مسئول برق آن بوستان به طور غیراستاندارد انجام شد. به این صورت که پایه چراغ‌های جدید به دلیل متفاوت بودن جای پیچ‌ها بر روی فونداسیون قبلی نصب نمی‌شد بنابراین با ایجاد فونداسیون جدید بر روی فونداسیون قبلی، این پایه چراغ‌ها نصب شد، اما مسئول برق بوستان محل اتصال کابل را به جای آپارات کردن و عایق بندی، با نوار چسب بست.

نجف‌زاده اظهار کرد: کابل این پایه چراغ‌ها وسط چمن بوستان رها بود که بر اثر آبیاری مداوم، خاصیت چسب محل اتصال کابل از بین رفت و محیط پیرامونی تیر چراغ برق دچار اتصالی برق شد.

او اضافه کرد: مدتی قبل از برق گرفتگی فاطمه امینی، چند مورد برق گرفتگی در همان بوستان به سامانه ۱۳۷ اعلام شد ولی متأسفانه این مسئله به من گفته نشد و به مسئول فضای سبز منطقه ارجاع داده شد. مسئول فضای سبز هم به بوستان مراجعه کرده و بدنه پایه چراغ را بررسی کرده که هیچ مشکلی نداشته، فارغ از اینکه برق گرفتگی در کف بوستان بود.

به گفته شهردار منطقه ۷ قم، سرباغبان بوستان هم دچار برق گرفتگی شده بود ولی سهل انگاری کرد.

نجف‌زاده که یک شب را با دستور دادستانی در بازداشت بود اظهار کرد: به دلیل سهل انگاری دو نفر، ۲۲ سال خدمت صادقانه و بدون حاشیه من زیرسؤال رفت و به گونه‌ای وانمود شد که بنده هم در این جریان مقصر هستم در صورتی که هیچ گونه اطلاعی از اتصال برق در بوستان میدان روح‌الله نداشتم.

او از تعلیق خدمت چهار نفر از نیروهای شهرداری منطقه ۷ خبر داد و گفت: شهردار قم کمیته‌ای تعیین کرده و حکم فعالیت چهار نفر را معلق کرده که شامل مسئول فضای سبز، مسئول برق فضای سبز، مسئول برق خدمات شهری منطقه و سرباغبان است و این افراد به کارگزینی شهرداری مرکز معرفی شدند.

این حادثه بهانه‌ای شد تا دادستان عمومی و انقلاب قم ۱۰ روز به شهرداری و شرکت توزیع برق قم مهلت دهد تا تمامی بوستان‌های سطح شهر را از نظر سیستم تامین برق ایمن سازی کنند. اما در این گیرودار تخلفاتی که توسط شهرداری و شرکت برق در سال‌های متمادی صورت گرفته، اظهارات شهردار کلانشهر قم جای تامل دارد.

شهردار: رسانه‌ها غرض‌ورزی می‌کنند

محمد دلبری شهردار قم که تا قبل از انتشار گزارش خبرگزاری مهر و برخی رسانه‌های جمعی هیچ گونه اظهارنظری در مورد جزئیات این حادثه غمبار نداشت، با نادیده گرفتن چنین تخلفات گسترده در مدیریت شهری، رسانه‌ها را به غرض ورزی و تحریک احساسات مردم با انتشار مطالب خلاف واقع متهم کرد.

او در دفاع از انتشار روزنامه شهرداری در صحن علنی شورای اسلامی شهر این گونه سخن گفت: مطبوعات گاهی در انتقال مطالب غرض‌ورزی دارند. مانند ماجرای کشته شدن یک طفل ۶ ساله که برخی رسانه‌ها با نمایش دادن عکس این طفل در قبر به نوعی عمل کردند که احساسات تحریک شود و مطالبی خلاف واقع بیان شد.

این اظهارات سکاندار مدیریت شهری در حالی است که گویی هیچ داغی بر دل خانواده فاطمه ۵ ساله نبوده یا خطر برق گرفتگی در بوستان‌های محلی شهر در کمین شهروندان نیست. او فکر نمی‌کند شاید این حادثه به جای خانواده امینی برای خانواده هر کدام از مسئولان شهرداری اتفاق می‌افتاد.

;

;

;

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا