مسکن و ساختمان
کاهش تقاضا و آرامش نسبی بازار

رکود بازار مسکن و توقف معاملات خانه‌اولی‌ها

نکات مهم
  • کاهش تقاضای مؤثر از سوی خانه‌اولی‌ها و سرمایه‌گذاران
  • آرامش نسبی بازار مسکن و اجاره در تابستان
  • تعیین سقف ۲۷ درصدی افزایش اجاره بها در تهران
  • توقف معاملات خرید و فروش برای خانه‌اولی‌ها
  • حق شکایت مستاجر در صورت عدم رعایت سقف اجاره

به گزارش صما، کیانوش گودرزی، رئیس اتحادیه مشاوران املاک، در تشریح وضعیت فعلی بازار مسکن بیان کرد که هیجان و نوسانات قیمتی که در اوایل سال جاری مشاهده می‌شد، کاملاً فروکش کرده است. وی افزود که هم‌اکنون بازار مسکن و بخش اجاره در شرایطی نسبتاً آرام قرار دارد و پیش‌بینی می‌شود تابستان نیز شاهد ایجاد التهاب جدیدی در این بازار نباشد.

گودرزی با اشاره به اقدامات انجام شده در خصوص بازار اجاره اظهار داشت: از اسفندماه سال گذشته اعلام شد که قراردادهایی که مدت اعتبار آن‌ها در زمان جنگ منقضی شده بود، به صورت خودکار به مدت دو ماه تمدید شوند. وی معتقد است این اقدام اثر مثبتی داشته و با وجود اینکه مردم ایران همواره یک گام جلوتر از سیاست‌گذاران حرکت می‌کنند، با همدلی خودشان این فرآیند را مدیریت کرده‌اند.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک توضیح داد که امسال بسیاری از مستاجران در همان واحدهایی که سکونت دارند، قرارداد خود را تمدید کرده‌اند. این تمدیدها یا به صورت مستقیم بین مالک و مستاجر انجام می‌شود یا از طریق سامانه‌های مربوطه.

در خصوص تعیین سقف افزایش اجاره بها، گودرزی اعلام کرد: شورای مسکن استان تهران سقف مجاز افزایش اجاره بها برای سال جاری را ۲۷ درصد تعیین کرده است و بعید است مالکان از این سقف عدول کنند. این رقم در شهرهای بالای ۱۰۰ هزار نفری استان تهران ۲۳ درصد اعلام شده و در شهرهای کوچک‌تر نیز بحران اجاره‌نشینی به شدت وجود ندارد و در صورت بروز آن، تابع همان مقررات خواهد بود.

وی در مورد نحوه اجرای سقف قراردادهای اجاره در سال جاری توضیح داد: اگر مشاور املاک قراردادی را از سال قبل منعقد کرده باشد و متعاملین برای تمدید به دفتر مراجعه کنند، مشاور موظف است سقف مجاز تعیین شده (۲۷ درصد) را رعایت کند. اما در صورتی که متعاملین بدون ارائه سوابق بخواهند قرارداد جدیدی ثبت کنند، به دلیل عدم دسترسی مشاوران املاک به برخی سامانه‌ها، اراده متعاملین اجرا خواهد شد.

گودرزی به عامل بازدارنده‌ای که در قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها دیده شده اشاره کرد: اگر مالکان سقف مجاز اجاره بها را در زمان تمدید قرارداد رعایت نکنند، مستاجر تا پنج سال پس از اتمام قرارداد می‌تواند در مراجع ذی‌صلاح نسبت به شکایت از مالک اقدام کند.

در پایان، رئیس اتحادیه مشاوران املاک درباره وضعیت خرید و فروش مسکن در پایتخت گفت: در بخش مربوط به خانه‌اولی‌ها و سرمایه‌گذاران فعلاً خرید و فروش چندانی انجام نمی‌شود و بازار راکد است. با این حال، تعداد محدودی معامله توسط کسانی که قصد تبدیل به احسن واحدهای مسکونی خود را دارند، صورت می‌گیرد.

منبع
اقتصاد آنلاین

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا