مسکن و ساختمان

احیای بافت فرسوده در غربی ترین نقطه پایتخت

احیای بافت فرسوده در بخش هایی از محله چیتگر جنوبی و وردآورد در منطقه ۲۱ مطابق با برنامه های مدیریت شهری و سازمان نوسازی تهران انجام می گیرد.

به گزارش خبرگزاری موج به نقل از روابط عمومی شهرداری منطقه ۲۱، دکتر مصطفی سلیمی شهردار این منطقه از احیای بافت های فرسوده در برخی محلات غربی ترین نقطه پایتخت خبر داد وگفت:در مجموع جمع بندی هایی که کارشناسان نسبت به وضعیت شهرسازی و معماری این منطقه دارند آن را در زمره یکی از جوانترین مناطق شهر تهران می دانند زیرا بسیاری از شهرک هایی که در این محدوده هستند قدمتی بیش از ۲۰ الی ۳۰ سال دارند.
وی افزود:البته باید به این مسئله نیز توجه کرد که برخی دیگر از محله های این منطقه هم قدمتی بسیار بیشتر داشته که گاهی پیشینه تاریخی آنها به ۲۰۰ سال نیز می رسد که می توان از محله وردآورد و بخش هایی از محله چیتگر جنوبی نام برد.
شهردار منطقه ۲۱ اظهار داشت: محله وردآورد در روستا بوده که در جاده مخصوص تهران-کرج قرار داشت که با رشد جمعیت و مهاجرت به سمت تهران و بدلیل همجواری با کارخانجات صنعتی از حالت روستایی خارج شد و وزارت کشور در سال ۸۵ این منطقه را به شهرداری تهران واگذار کرد و عملا وردآورد به یکی از محله های منطقه ۲۱ تبدیل شد.
دکتر سلیمی با بیان اینکه در مجموع از میان ۱۷ محله ای که در منطقه ۲۱ وجود دارد محله های وردآورد و چیتگر جنوبی بیش از ۲۰۰ سال قدمت دارند و اغلب خانه های این دو محله فرسوده هستند گفت:با توجه به وجود بافت فرسوده در این محله ها و در خواست مکرر شهروندان مبنی بر شناسایی بافت فرسوده این منطقه،مسئولان در معاونت شهرسازی و معماری منطقه با سازمان نوسازی شهرداری تهران مکاتبه کردند.
وی در ادامه افزود:پس از بررسی های بعمل آمده در سازمان نوسازی شمال خیابان امام حسین (ع ) در محله وردآورد بعنوان بافت فرسوده شناسایی شد که متعاقب آن اعلام شد که صاحبان پلاک های این دو نقطه می توانند با مراجعه به اداره شهرسازی از تسهیلات طرح نوسازی استفاده کنند.
شهردار منطقه ۲۱ بیان داشت:با توجه به وجود لکه کوچک از بافت فرسوده در طرح تفصیلی جدید و ابلاغ نقشه های شهر سازی منطقه تا اواسط سال ۹۰ درصد احیای آن در غربی ترین نقطه پایتخت هستیم.
دکتر سلیمی در خصوص نحوه شناسایی بافت های فرسوده در این منطقه گفت:در این زمینه کنترل و عملکرد واحد GIS موثر است و در واقع قدمت بنا در سیستم یکپارچه GIS کمک بزرگ در احیای بافت های فرسوده و رسیدگی به نظم شهری در ساخت و سازهای منطقه است که با مشخص شدن پلاک ثبتی ملک فرسوده مورد نظر در نقشه GIS ،امکان احیای این سازه ها بر اساس معیارهای ایرانی و اسلامی شهرسازی و الگوهای شهری منظم را فراهم می سازد.



;

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا