مسکن و ساختمان
موضوعات داغ

تصمیم جدید مجلس برای مالیات‌ستانی از زمین‌های گران‌قیمت

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۵ کل کشور، با تصویب پیشنهادی الحاقی، زمین‌ها و واحدهای مسکونی با ارزش بالا را مشمول مالیات جدید کردند؛ تصمیمی که می‌تواند بر بازار املاک لوکس و سرمایه‌گذاری‌های ملکی تاثیرگذار بوده و مسیر تازه‌ای برای تامین منابع مالیاتی دولت ایجاد کند.

تصویب مالیات بر زمین‌های مسکونی گران‌قیمت

در جلسه علنی روز شنبه ۲۵ بهمن، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی گزارش کمیسیون تلفیق درباره بخش منابع لایحه بودجه ۱۴۰۵ کل کشور، با پیشنهادی الحاقی به ردیف ۱ لایحه بودجه در حوزه منابع مالیاتی موافقت کردند. بر اساس این مصوبه، زمین‌های دارای کاربری مسکونی که ارزش روز آنها بر مبنای آخرین ارزش معاملاتی موضوع ماده ۶۴ قانون مالیات‌های مستقیم بیش از ۵۰۰ میلیارد ریال باشد، مشمول مالیات خواهند شد.

جزییات مالیات بر املاک مسکونی، اداری و تجاری

طبق متن مصوبه، علاوه بر زمین‌های مسکونی، زمین‌های فاقد اعیانی با کاربری اداری و تجاری و همچنین واحدهای مسکونی که ارزش روز آنها بر اساس آخرین ارزش معاملاتی موضوع ماده ۶۴ قانون مالیات‌های مستقیم بیش از ۷۵۰ میلیارد ریال تعیین شود، نیز مشمول مالیات هستند.

در این موارد، مازاد بر سقف تعیین‌شده، مالیات به میزان دو در هزار و مستند به بند «هـ» تبصره ۱ قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور اخذ خواهد شد.

هدف‌گذاری مالیاتی برای ترمیم حقوق و مزایا

نمایندگان مجلس شورای اسلامی همچنین با پیشنهاد الحاقی دیگری در همین بخش موافقت کردند که به استفاده از منابع مالیاتی برای ترمیم حقوق و مزایا اختصاص دارد. بر اساس این مصوبه، سقف معافیت به‌گونه‌ای تعیین می‌شود که حداقل نرخ موثر مالیات ۱۰ درصد نسبت مالیات به مجموع سود معاف از مالیات و مالیات برای سود مشمول و معاف مازاد ۳۰۰ میلیارد ریال لحاظ شود.

این حکم برای عملکرد سال ۱۴۰۵ اشخاص حقوقی اعمال می‌شود و اولویت استفاده از منابع حاصل، حوزه‌های دفاعی، انتظامی و امنیتی عنوان شده است.

درآمدها و سرمایه‌گذاری‌های خارج از شمول مالیات

در متن مصوبه تاکید شده برخی درآمدها و سرمایه‌گذاری‌ها از شمول این حکم خارج هستند. از جمله سرمایه‌گذاری‌های انجام‌شده موضوع بند ۳ ماده ۱۳۲ قانون مالیات‌های مستقیم تا پایان سال ۱۴۰۴ و همچنین درآمدهای موضوع مواد ۸۱، ۱۰۵، ۱۳۹، ۱۴۳ مکرر، ۱۴۵ و ۲۸۰ قانون مالیات‌های مستقیم.

همچنین موارد مندرج در ماده ۲ قانون مالیات‌های مستقیم و ماده ۳۶ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقا نظام مالی کشور نیز مشمول این مالیات نخواهند بود.

تاکید رییس مجلس بر عدم شمول سپرده‌های بانکی

پس از تصویب این پیشنهاد، محمدباقر قالیباف، رییس مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد که این مصوبه شامل سپرده‌های بانکی نمی‌شود و مالیات جدید صرفا بر املاک و دارایی‌های مشخص‌شده اعمال خواهد شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا