مسکن و ساختمان

پنل نهضت ملی سازندگان مسکن بخش خصوصی در اجلاس سازندگان و طراحان مشهد:

انبوه‌سازان با تسهیل فرایند صدور مجوزها، قادر به تامین مسکن ملی هستند

با حضور حمید ضمیری عضو کمیسیون شهرسازی شورای شهر مشهد،  مسعود ارونقی ، حقوقدان و متخصص حقوقی سازندگان، علیرضا بنی صدر ، ساختمان مطرح تهران و مدیرعامل شرکت پارسا سازه، احمد ذوالفقاری اصل ، سازنده مطرح تهران و مدیرعامل شرکت دایموند، غلامعلی ثنایی ،انبوه ساز برتر کشور و عضو هیات موسس کانون سراسری انبوه سازان ایران و مدیرعامل شرکت آثار طوس، حسین‌زاده انبوه ساز و از سازندگان مشهد  برگزار شد. ارونقی در این پنل بیان کرد: سازندگان برتر کشور راغب هستند که در ساخت مسکن ملی به دولت کمک کنند و دادن زمین و تسهیلات به آنان راهگشا نیست بلکه آنان نیاز به تخفیف ۹۰ درصدی در عوارض و ارائه مجوز در زمان کوتاه  دارند. شوراهای شهر برای کسانی که می خواهند چنین ساخت و سازهایی داشته باشند تخفیف را اعمال کنند. وزارت راه و شهرسازی نیز در خصوص عوارض دولتی مانند تامین اجتماعی، انشعابات با اعمال تخفیف به سازندگان آنان را یاری دهد. اصل ۳۱ قانون اساسی نیز به دولت برای تامین مسکن مردم تلاش کنند. وزارت دارایی وقتی مالیات سنگین مصوب می کنند باید بدانند در نهایت این مبالغ سربار به قیمت تمام شده مسکن می شود.

ضمیری، عضو شورای شهر مشهد در ادامه پنل گفت: حوزه اختیارات شورای شهر  از سال قبل محدود شد و در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار گرفت و هزینه های ساخت و ساز  توسط وزارت راه و شهرسازی محاسبه شد که در شهر مشهد ما دنبال بازنگری تعرفه ها هستیم چرا که مناسب نیست. فروش تراکم برخلاف طرح های مصوب نیز جرم انگاری شده است.

ثنایی افزود: نواقصی که در مسکن پیش آمده است عدم ثبات سیاست ها و مدیران است. تیم اجرایی حاکمیتی  به تجربه های گذشته توجه نمی کنند. در حالی که اگر سیاست های گذشته را اسیب شناسی کنند، بحث مسکن باید زودتر حل می شد. وزارت راه و شهرسازی پایه گذار سیاست های مسکن است از تجربه های گذشته استفاده کنند تا بحران مسکن حل شود.

حسین زاده اظهار کرد: مشکل اصلی نهضت مسکن فرایند طولانی اخذ مجوزهاست. هفته گذشته در دیدار با وزیر اعلام کردم  پروژه ای را که از سال ۱۴۰۰ شروع کردیم هنوز تسهیلات آن اخذ نشده است. اگر این روند کوتاه تر شود و انبوه ساز بتواند ظرف یک ماه یا دوماه پروژه خود را شروع کند بحران مسکن حل می شود. در اهواز من طی سه ماه از نظام مهندسی مجوز گرفتم اما مجوز ساخت من دو سال بعد از سوی شهرداری برای انبوه سازی در قالب مسکن ملی صادر شد.

بنی صدر نیز در این پنل اشاره کرد:  صنعت ساختمان در ایران  به تحول عظیمی نیاز دارد برای حل مشکل مسکن باید این صنعت به صورت تحول زیربنایی متحول شود. سازندگان در هر نقطه از کشور با بروکراسی اداری مواجه اند . سازنده به مردم تعهد تحویل مسکن را در تاریخ خاصی می دهد اما به دلیل این روندهای بروکراتیک نمی تواند به قول خود پایبند باشد. از سوی ادارات مختلف، مدیریت های شهری فقط شاهد سنگ اندازی در راه سازندگان هستیم. این فرایند کمکی به خانه دار شدن مردم نمی کند. بحران مسکن به هیچ عنوان با این روندی که مدیریت شهری و دولت دارند حل نمی شود.

ذوالفقاری در ادامه بیان کرد: بخش خصوصی در حوزه مسکن سرمایه گذاری می کنند در حالی که هیچ حمایتی از جانب دولت از ما نمی شود. در مرحله اخذ دو پایان کار و یک جواز برای شروع هستم که دو سال طول کشیده است. سازندگانی که با این وضعیت در حال کار هستند قابل قدردانی اند. امیدوارم چنین پنل هایی سبب رسیدن صدای سازندگان به مسئولین شود.

 

 

 

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا