مسکن و ساختمان

کمسیون صنایع اتاق ایران گزارش داد:

تعطیلی یک پنجم صنایع مستقر در شهرک‌های صنعتی/دو سوم واحدها در شهرک‌های صنعتی زیانده هستند

کمیسیون صنایع اتاق ایران در گزارشی آخرین وضعیت صنایع کوچک و متوسط را تشریح و علت تعطیلی تعدادی از آنها را بیان کرده است.

در این گزارش کمیسیون صنایع اتاق ایران اشاره شده است: بر اساس آخرین داده‌های سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی (وزارت صنعت، معدن و تجارت) تا پایان اردیبهشت سال ۱۳۹۵ ، در کل کشور ۸۷ هزار و ۱۷ واحد صنعتی پروانه بهره‌برداری صنعتی دریافت کردهاند. از این تعداد ۸۰ هزار و ۸۱ واحد (با اشتغال زیر ۵۰ نفر) شامل صنایع کوچک، سه هزار و ۴۵۶ واحد (با اشتغال بین ۵۰ تا ۱۰۰ نفر) شامل صنایع متوسط و سه هزار و ۴۸۰ واحد (با اشتغال بالای ۱۰۰ نفر) در زمره صنایع بزرگ واقع می‌شوند.

بر این اساس از مجموع این واحدهای صنعتی ۳۷ هزار و ۱۴۸ واحد در شهرک‌های صنعتی استقرار یافته‌اند که از این تعداد ۳۴ هزار و ۵۵۷ واحد شامل صنایع کوچک، هزار و ۷۲۳ واحد شامل صنایع متوسط و ۸۶۸ واحد در زمره واحدهای بزرگ هستند. هم اکنون ۸۱ درصد واحدهای صنعتی واقع در شهرک‌های صنعتی مشغول به کار هستند و هفت هزار و ۸۱ واحد (۱۹ درصد از کل) تعطیل شده‌اند.

طبق این گزارش اتاق ایران، از مجموع واحدهای صنعتی فعال مستقر در شهرک‌ها، ۳۱ درصد با ظرفیت بالای ۷۰ درصد، ۳۴ درصد با ظرفیت بین ۵۰ تا ۷۰ درصد و ۳۵ درصد با ظرفیت کمتر از ۵۰ درصد فعالیت دارند . همچنین از بیش از هفت هزار واحد متوقف شده، بیش از چهار هزار و ۵۰۰ واحد به علت کمبود نقدینگی به تعطیلی کشیده شده‌اند.

کمیسیون صنایع اتاق ایران در ادامه این گزارش تاکید کرده است: باید توجه داشت که اغلب واحدهای تولیدی با فعالیت زیر ۷۰ درصد ظرفیت اسمی دارای سوددهی نیستند که در این میان واحدهایی که با ظرفیت زیر ۵۰ درصد فعالیت دارند، اصولاً باید زیانده باشند. ادامه فعالیت بسیاری از این قبیل واحدها معمولاً نظر به عدم اعمال هزینه‌های سرمایه ثابت و استهلاک‌ها (عدم بازگشت تسهیلات بانکی یا برگشت سرمایه شخصی) ممکن شده است.

طبق این گزارش، نظر به این که در مجموع واحدهای مستقر در شهرک‌های صنعتی اصولاً واحدهای جدیدتری نسبت به واحدهای خارج از شهرک‌ها محسوب می‌شوند، بنابراین میزان تعطیلی و فعالیت زیر ظرفیت اسمی در واحدهای خارج از شهرک‌ها بیشتر است. البته باید توجه داشت که بخش قابل توجهی از واحدهای صنعتی خارج از شهرک‌ها کلاً از زمینه فعالیت صنعتی خارج شده‌اند.

در این گزارش همچنین عنوان شده است: در هر صورت وضعیت حاکم بر واحدهای صنعتی مستقر در شهرک‌های صنعتی با شدت و حدت بیشتری در مورد واحدهای کوچک و متوسط خارج از این شهرک‌ها صدق می‌کند. بیش از سه چهارم واحدهای صنعتی بزرگ که اصولاً از وضعیت بهتری برخوردار هستند، در خارج از شهرک‌های صنعتی استقرار یافته‌اند.

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا