مسکن و ساختمان
پیگیری بازآفرینی شهری باسمنج

بازنگری مطالعات بافت‌های ناکارآمد باسمنج با ظرفیت برنامه هفتم

نکات مهم
  • بازنگری مطالعات بافت‌های ناکارآمد باسمنج با استفاده از مهندسان مشاور ذی‌صلاح پیگیری می‌شود
  • رهاسازی فاضلاب در رودخانه اصلی باسمنج از مسایل جدی این منطقه است
  • نواقص پروژه‌های مسکن مهر و نهضت ملی مسکن باسمنج باید توسط دستگاه‌های مسئول پیگیری شود
  • ظرفیت برنامه هفتم برای تامین منابع بازآفرینی باسمنج قابل استفاده است

به گزارش صما، فریدون بابایی اقدم، عضو هیات‌مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران، در جریان بازدید از شهر باسمنج و دیدار با شهردار این شهر، موضوعات مختلف حوزه بازآفرینی شهری از جمله نهادسازی، تکالیف شهرداری‌ها، ضرورت فعال‌سازی ستاد بازآفرینی، بازنگری مطالعات بافت‌های ناکارآمد، خدمات روبنایی و بسته‌های تشویقی شهرسازی را بررسی کرد.

بابایی اقدم با اشاره به اهمیت بومی‌سازی بسته‌های تشویقی شهرسازی گفت: این بسته‌ها باید فرآیند قانونی برای تصویب و اجرا در کمیسیون ماده پنج را طی کنند. همچنین شهرداری باید نسبت به اعمال تخفیف‌های پیش‌بینی‌شده در صدور پروانه‌های ساختمانی و ثبت مطالبات خود در سامانه «سماد نو» اقدام کند.

شناسایی بافت‌های ناکارآمد جدید در باسمنج

عضو هیات‌مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران ادامه داد: در بازدید از محلات مختلف باسمنج مشخص شد بخش‌هایی از شهر واجد شاخص‌های بافت ناکارآمد و فرسوده هستند اما در مطالعات مصوب قبلی لحاظ نشده‌اند. بنابراین مقرر شد بازنگری مطالعات با استفاده از ظرفیت مهندسان مشاور ذی‌صلاح پیگیری شود.

بابایی اقدم با اشاره به وضعیت فاضلاب شهری در برخی محلات باسمنج گفت: رهاسازی فاضلاب در رودخانه اصلی شهر از مسایل جدی این منطقه است و باید برای ساماندهی شبکه فاضلاب و جلوگیری از ورود فاضلاب به رودخانه، اقدامات لازم انجام شود.

وی همچنین با اشاره به بازدید از پروژه‌های مسکن مهر و نهضت ملی مسکن باسمنج اظهار کرد: برخی نواقص از جمله عدم تکمیل محوطه‌سازی، اجرا نشدن دیوارهای حائل و مشکلات فاضلاب در این پروژه‌ها مشاهده شد که لازم است از طریق دستگاه‌های مسئول پیگیری شود.

محدودیت‌های مالی شهرداری باسمنج

بابایی اقدم با بیان اینکه قرار گرفتن شهرداری باسمنج در حریم شهر تبریز، محدودیت‌هایی برای منابع درآمدی و مالی شهرداری ایجاد کرده است، گفت: وجود بافت‌های متراکم، فرسوده و نفوذناپذیر و همچنین تعدد طرح‌های مسیرگشایی، در شرایطی که منابع مالی شهرداری محدود است، اجرای پروژه‌های بازآفرینی و تملک املاک را با دشواری مواجه کرده است.

وی خاطرنشان کرد: یکی از ظرفیت‌های قابل استفاده، حکم برنامه هفتم پیشرفت درباره اختصاص ۱۰ درصد الحاقات در قالب پروژه‌های نهضت ملی مسکن به حوزه بازآفرینی شهری است که می‌تواند در تامین منابع اجرای طرح‌های بازآفرینی باسمنج مورد استفاده قرار گیرد.

عضو هیات‌مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران تاکید کرد: باسمنج با توجه به شرایط خاص و وجود محلات دارای بافت ناکارآمد، نیازمند استفاده هدفمند از ظرفیت‌های قانونی و همکاری میان شهرداری، دستگاه‌های اجرایی و شرکت بازآفرینی شهری ایران برای رفع مشکلات و اجرای پروژه‌های بازآفرینی است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا