مسکن و ساختمان
افزایش ۶۰ درصدی پروانه نوسازی

شروع مرحله دوم تحول شهرسازی تهران

نکات مهم
  • افزایش ۶۰ درصدی صدور پروانه نوسازی بافت فرسوده
  • کاهش ۴۹ درصدی پرونده‌های موردی در کمیسیون ماده پنج
  • احداث ۹۷ هکتار سرانه خدماتی و ۱۲ هزار و ۵۵۰ واحد پارکینگ
  • شناسایی ۱۴ هزار و ۸۰۰ مورد ساخت‌وساز غیرمجاز
  • شروع مرحله دوم تحول شهرسازی تهران

احمد صادقی، عضو شورای اسلامی شهر تهران، در چهارصد و نوزدهمین جلسه این شورا تأکید کرد که بازدیدهای میدانی از بخش‌های مختلف شهرداری، صرفاً برنامه‌ای تشریفاتی نیست، بلکه ابزاری برای شناسایی چالش‌ها و یافتن مسیر درست خدمت‌رسانی به شهروندان است.

وی با اشاره به بازدید از معاونت شهرسازی، گزارش مفصلی از اقدامات این معاونت در دوره ششم را قابل تقدیر دانست و افزود: آنچه امروز در شهر می‌بینیم، حاصل هم‌افزایی میان شهرداری و شورا است.

صادقی در بررسی عملکرد کمیسیون ماده پنج، کاهش ۴۹ درصدی پرونده‌های موردی، افزایش ۱۴ درصدی طرح‌های موضعی و موضوعی و رشد ۱۲ درصدی مصوبات مناطق جنوبی‌محور انقلاب را گزارش کرد. او اعلام نمود که در این دوره ۹۷ هکتار سرانه خدماتی و ۱۲ هزار و ۵۵۰ واحد پارکینگ احداث شده که نشان‌دهنده تغییر رویکرد شهرداری از پرونده‌محوری به حل مسائل محله‌محور است.

با وجود موفقیت‌های حاصل شده، صادقی بیان کرد که هنوز محلاتی در تهران وجود دارند که امکان نوسازی را از دست داده‌اند. از جمله این محلات می‌توان به محله ۱۳ آبان، محله بهشتی در منطقه ۲۰، شن چاله‌های منطقه ۱۸ و فرحزاد اشاره کرد. او تصریح کرد: اکنون زمان آن رسیده که مرحله دوم تحول شهرسازی تهران آغاز شود.

برای رفع محدودیت‌های شهرسازی در این محلات، صادقی پیشنهاد داد که طرح‌های موضوعی و موضعی جدید آغاز گردد. او اعلام کرد طرحی تهیه کرده است که بر اساس آن شهرداری موظف به ارائه لیست محلات دچار رکود در طرح‌های شهرسازی باشد. این عضو شورا تأکید کرد: این اقدام نباید یک تکلیف اداری باشد، بلکه باید گامی در راستای تحقق عدالت فضایی محسوب شود.

صادقی با اشاره به اقدامات انجام شده در صدور پروانه، گفت: اگرچه هنوز به نقطه مطلوب نرسیده‌ایم، اما مشوق‌ها باعث افزایش ۶۰ درصدی صدور پروانه برای نوسازی بافت فرسوده شده‌اند. همچنین در این دوره مدیریت شهری ۱۴ هزار و ۸۰۰ مورد ساخت‌وساز غیرمجاز را شناسایی کرده که نشان‌دهنده عزم جدی برای صیانت از حریم است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: تهران زمانی به معنای واقعی پیشرفته می‌شود که عدالت در شهرسازی، قانون‌مداری در مدیریت و آرامش در زندگی شهروندان محقق شود. رسالت مشترک شهرداری و شورا این است که تصمیمات بر اساس قانون، داده، عدالت و شایسته‌سالاری گرفته شود.

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا