شهر
پرطرفدار
ژنو در صدر، اروپا پیشتاز هزینه‌ها

لندن همچنان دومین شهر گران جهان برای ساخت‌وساز است

نکات مهم
  • لندن برای سال ۲۰۲۶ همچنان دومین شهر گران جهان برای ساخت‌وساز پس از ژنو باقی ماند.
  • پنج شهر برتر فهرست گران‌ترین شهرها برای ساخت‌وساز همگی در اروپا قرار دارند.
  • تورم ساخت‌وساز در لندن به دلیل تقاضای ضعیف زیر ۲ درصد مانده، اما در ژنو ۴ درصد افزایش یافته است.
  • پیش‌بینی رشد ساخت‌وساز بریتانیا برای ۲۰۲۶ از ۱.۷ درصد به انقباض ۲.۵ درصدی کاهش یافت.
  • مناقشات خاورمیانه و عدم قطعیت اقتصادی، بازیابی بازار ساخت‌وساز را به تأخیر انداخته است.

لندن همچنان دومین شهر گران جهان برای ساخت‌وساز باقی مانده است. گزارش تازه شرکت مشاوره آرکادیس نشان می‌دهد که پایتخت بریتانیا در رتبه‌بندی هزینه‌های ساخت در ۱۰۰ مرکز جمعیتی جهان برای سال ۲۰۲۶، تنها پس از ژنو قرار گرفته است.

پس از ژنو، زوریخ دیگر شهر سوئیس در جایگاه سوم ایستاد و مونیخ و کپنهاگ نیز رتبه‌های چهارم و پنجم را به خود اختصاص دادند تا پنج شهر برتر این فهرست همگی اروپایی باشند. بر اساس این مطالعه، بریتانیا و ایرلند نیمی از ۱۴ مکان گران‌قیمت سیاره زمین برای ساخت‌وساز در سال جاری را به خود اختصاص داده‌اند.

در این فهرست، دوبلین هشتم، بریستول نهم و منچستر یازدهم است و بیرمنگام، ادینبورگ و کاردیف نیز در رتبه‌های بعدی جای گرفته‌اند. سه‌گانه آمریکایی نیویورک، سانفرانسیسکو و فیلادلفیا هم شکاف‌های میان این شهرها را پر کرده‌اند. هنگ‌کنگ گران‌ترین شهر آسیا در رتبه شانزدهم جهانی است و کرایست‌چرچ به نمایندگی از اقیانوسیه در رده چهل‌وهفتم و لاگوس نیز پیشتاز آفریقا در رتبه هشتادوسوم ایستاده است.

گزارش آرکادیس می‌گوید با وجود آنکه لندن همچنان در صدر جدول هزینه‌هاست، تورم ساخت‌وساز در پایتخت بریتانیا طی سال گذشته به دلیل تقاضای ضعیف، به‌ویژه در پروژه‌های مسکونی، زیر ۲ درصد بوده است. در مقابل، ژنو شاهد افزایش ۴ درصدی قیمت‌های ساختمانی بود.

این گزارش می‌افزاید: «صنایع ساخت‌وساز در سراسر جهان دوره‌ای از تعدیل را پشت سر می‌گذارند. بیرون از بخش‌های داغ فناوری و انتقال انرژی، هزینه‌ها تحت کنترل است و دسترسی به منابع نسبت به چند سال گذشته متعادل‌تر شده است.»

با این حال هشدار داده می‌شود: «این وضعیت بعید است فراتر از سال ۲۰۲۶ دوام بیاورد… مناقشه خلیج [فارس] روند بازیابی که به‌طور گسترده پیش‌بینی شده بود را به تأخیر انداخته، حتی در شرایطی که تقاضای بنیادین همچنان قوی است.»

آرکادیس به نیاز به فضای تجاری و صنعتی باکیفیت در سراسر جهان و همچنین ضرورت «فوری» مقاوم‌سازی ساختمان‌ها برای بهره‌وری انرژی و تاب‌آوری اقلیمی و «حجم انباشته بزرگی از سرمایه‌گذاری» در مدارس، بیمارستان‌ها و سایر زیرساخت‌های اجتماعی اشاره کرد.

اما این شرکت هشدار داد: «عدم قطعیت مرتبط با مناقشه خلیج [فارس] همچنان می‌تواند توسعه را به تأخیر بیندازد، حتی اگر راه‌حلی نزدیک باشد، زیرا کارفرمایان آزمایش‌های بازار و بررسی‌های دقیق بیشتری انجام می‌دهند. کارفرمایان باید سرمایه‌گذاری‌های خود را به عنوان پروژه‌های منتخب قرار دهند، نوآوری را تشویق کنند و تاب‌آوری در اجرا را تقویت کنند.»

این گزارش تصریح کرد که ساخت‌وساز بریتانیا همچنان «در مسیر کند» حرکت می‌کند و افزود: «پیش‌بینی‌های ساخت‌وساز برای سال ۲۰۲۶ به طور قابل توجهی کاهش یافته است، از رشد حدود ۱.۷ درصدی به انقباضی ۲.۵ درصدی. تورم اقتصادی و تورم قیمت محصولات ساختمانی ناشی از مناقشه خاورمیانه، اکنون به مجموعه موجود از عدم قطعیت اقتصادی مداوم، تقاضای ضعیف و نرخ‌های بهره بالا اضافه شده است.»

سرویس اطلاعات هزینه ساختمان نیز به‌تازگی هشدار داد که قیمت‌های مناقصه می‌تواند طی پنج سال آینده ۱۵.۵ درصد افزایش یابد. ترجمه و تنظیم این خبر توسط صما انجام شده است.

منبع
Construction News UK

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا