مسکن و ساختمان
«صما» بررسی می کند:

دوگانگی در تاثیر افزایش قیمت مصالح بر بازار مسکن

صما، گروه اقتصادی- با اجرا شدن فاز دوم هدفمندی یارانه ها و تاثیر آن بربخش تولید برخی فعالان صنعت ساخت و ساز با صراحت خبر گران شدن مصالح ساختمانی را در بازار تولید مطرح کردند، اما معتقدندگران شدن مصالح چندان بالا نیست و تاثیری بر بازار مسکن نمی گذارد.

;اما به اعتقاد برخی از فعالان حوزه مسکن، از آنجایی که قیمت ها در بخش تولید روز به روز تغییر می کند و دستخوش تحولات سیاسی ;-اقتصادی قرار می گیرد، در آینده نیز افزایش قیمت مصالح چشم گیر می شود و تاثیر خود را بر قیمت مسکن می گذارد.
در این شرایط که برخی کارشناسان معتقدند بخش تولید با چالش هایی رو به رو می شود ، دولت تصمیمات خود را برای حمایت از بخش‌های تولیدی و نیز خارج کردن اقتصاد کشور از رکود اعلام کرد.

;با این تصمیمات اتخاذ شده از سوی دولت ارز مورد نیاز تولیدکنندگان به نرخ دلار مبادله‌ای تأمین می شود و حدود 4/11 هزار میلیارد دلار از منابع ناشی از هدفمندی فاز دوم یارانه‌ها و البته منابع بانکی به بخش‌های تولید اختصاص می یابد.

همچنین قرار است دولت کمیته‌ای ویژه با مسئولیت بیژن زنگنه وزیر نفت تشکیل دهد که این ;کمیته تا دو هفته آینده برنامه نهایی دولت برای گسترش خطوط مترو در کلانشهرها، توسعه حمل‌ونقل ریلی، بخش ساختمان و تولید، ; بهینه‌سازی‌ مصرف انرژی واحدهای تولیدی صنعتی و همچنین توسعه خودروهای کم‌مصرف، بخش کشاورزی و دامپروری را مشخص کند که تأمین هزینه آن به عهده وزارت نفت می باشد.

گام سوم دولت هدایت پول اضافی اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها به همراه منابع بانکی به سمت بخش‌های تولیدی است و مابقی پول هم به‌صورت وجوه اداره شده از طریق شبکه بانکی به طرح‌های تولیدی و سرمایه‌گذاری به بخش‌های تولیدی و خدماتی اختصاص می یابد.

بدین‌ترتیب تقاضای ارز برای واردات موارد مذکور از بازار آزاد ارز خارج و به مرکز مبادلات ارزی انتقال می‌یابد.

این تصمیم دولت نه‌تنها در گام نخست التهاب یک‌ماه اخیر ارزی را کاهش می دهد، بلکه امید فعالان اقتصادی به رونق بیشتر در بخش تولید را تقویت کرده و به پیش بینی های متفاوت در عرصه تولید پایان ; می دهد.

انتهای پیام/

کدخبر:0226

;

;

;

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا