درباره رویداد

“جایزه معماری تهران” رویدادی ملی است که از سال ۱۳۹۹، هرساله توسط مجتمع رسانه‌ای راه و ساختمان (صما) برگزار می‌شود و هیئت داورانی متشکل از معماران برجسته کشور با بررسی آثار دریافتی از سوی شرکت‌کنندگان، موارد منتخب را جهت دریافت جایزه برمی‌گزینند.
مجتمع رسانه‌ای راه و ساختمان (صما) به عنوان برگزار کننده این رویداد، یک هولدینگ رسانه‌ای است که بیش از دو دهه در حوزه راه، ساختمان و معماری کشور فعالیت دارد و به دلیل همین سابقه طولانی، سال‌هاست که ارتباط گسترده‌ای با سازندگان و معماران کشور و همچنین با مدیریت شهری در دوره‌های مختلف داشته است.
بنابراین یکی از مهمترین وجوه تمایز “جایزه معماری تهران” نسبت به سایر موارد مشابه، خروجی این رویداد است که علاوه بر اطلاع رسانی گسترده در میان معماران و سازندگان کشور، بازتابی بسیار قوی در حوزه مدیریت شهری به عنوان مرجع قانونگذار و ناظر بر پروژه‌های ساختمانی ایجاد خواهد کرد که قطعاً تاثیر به‌سزایی در راستای درک دغدغه‌ها و اعمال دیدگاه معماران برجسته کشور بر ذهنیت و عملکرد مدیران شهری به جای خواهد گذاشت.

تاریخچه

اولین دوره “جایزه معماری تهران” در سال ۱۳۹۹ برگزار شد. در مرحله نخست، ۱۵۹ اثر در دو بخش ساختمان‌های عمومی و مسکونی با مقیاس‌ها و کاربری‌های متنوع از سراسر کشور توسط دبیرخانه رویداد دریافت شد که در نهایت ۴۰ پروژه، شامل ۲۷ پروژه در گروه ساختمان‌های مسکونی و ۱۳ پروژه در ساختمان‌های عمومی به مرحله نهایی مسابقه راه یافتند.
جلسه نهایی داوری مسابقه معماری تهران در روز شنبه سیزدهم دی ماه ۱۳۹۹ در محل نمایشگاه بوستان گفتگو با حضور تمامی داوران از ساعت ۹ صبح لغایت ۱۴ عصر برگزار شد و با توجه به بررسی و تحلیل های به عمل آمده برندگان نهایی به شرح ذیل انتخاب شدند:
آثار برتر ساختمان‌های مسکونی:
۱. خانه سه حیات سه حیاط، اثر نوید گلچین
۲. خانه پیشوا، اثر علی حقیقی
۳. ساختمان پیوند، اثر محمد مهدی سعیدی
۲.آثار برتر ساختمان‌های عمومی:
۱. پروژه کلارآباد، اثر شهربانو پارسا کیان و دانیال شاملو
۲. دو پروژه مشترکا مقام دوم این بخش را به دست آوردند:
ساختمان مرکزی صنایع دستی آقاجانی، اثر ملیحه آقاجانی و علی اسماعیل زاده
و ساختمان اداری ویرا، اثر شهاب علی‌دوست و سونا افتخار اعظم
سیدمحمد بهشتی، محمدرضا نیکبخت، هومن بالازاده، علیرضا شرافتی و حبیبه مجدآبادی، اعضای هیئت داوران این مسابقه بوده و مهرداد زواره، دبیری کمیته داوران و سعید ظریف، دبیری این رویداد را بر عهده داشته‌اند.

هیات داوران دومین دوره

حسین شیخ زین الدین

حسین شیخ زین الدین

معمار

کامران افشار نادری

کامران افشار نادری

معمار

مهرداد ایروانیان​

مهرداد ایروانیان

معمار

حامد بدری احمدی​

حامد بدری احمدی

معمار

سارا کلانتری

سارا کلانتری

معمار

سعید ظریف

دبیر رویداد

هیات داوران اولین دوره

سید محمد بهشتی

سید محمد بهشتی

معمار

محمدرضا نیکبخت

محمدرضا نیکبخت

معمار

هومن بالازاده

هومن بالازاده

معمار

علیرضا شرافتی

علیرضا شرافتی

معمار

حبیبه مجدآبادی

سارا کلانتری

معمار

مهرداد زواره محمدی

مهرداد زواره محمدی

دبیر هیات داوران