رئیس اتحادیه مشاوران املاک استان تهران صبح امروز دریک نشست خبری درجمع خبرنگاران گفت: راهکارهای پلیسی ودستوری برای قیمت گذاری املاک جواب نمی دهد وتازمانی که مسکن ازکالای سرمایه ای خارج نشود،کماکان امکان تعیین نرخ های کارشناسی برای این بازار میسرنیست.
به گزارش خبرنگار ما حسام عقبایی درپاسخ به سوال صما مبنی براینکه با توجه به شکست روشهای پلیسی درقیمت گذاری املاک چه راهکاری برای تعیین کارشناسی نرخ مسکن وجود دارد؟ گفت:یکی ازدغدغه هایی که همواره درباره بازارمسکن وجود دارد این است که اساسا چه مرجع ذی صلاحی باید قیمت گذاری این بازار را عهده دار شود وباید چه اقدامی دراین زمینه انجام داد.
وی ادامه داد: باتوجه به محترم بودن مالکیت دراسلام،نمی توانیم به صورت دستوری وتعزیراتی برای نرخ گذاری قیمت مسکن ورود پیدا کنیم.درهمین حال تجربه ثابت کرده است که طرحهای تنبیهی جنبه کوتاه مدت ; وحکم یک تسکین دهنده را دارند که نمی توانند به عنوان یک طرح درمانی پایدار دراین زمینه موثرواقع شوند.
رئیس اتحادیه مشاوران املاک استان تهران ادامه داد: با این رویکرد تنها راهکار اساسی دراین زمینه افزایش عرضه مسکن وایجاد تعادل بین عرضه وتقاضای مسکن است.چرا که این امر باعث می شود که مسکن ازحالت کالاهای سرمایه ای به یک کالای مصرفی تبدیل شود که به دنبال این امرقیمت گذاری مسکن دریک پروسه کاملا صحیح قرارمی گیرد.
وی راهکارمعادله عرضه وتقاضای مسکن را درحمایت ازبخش خصوصی ونیز اجرای سیاستهای اصل ۴۴ قانون اساسی دانست وگفت: بدون شک حمایت دولت ازانبوه سازی ونیزبهره گیری از روشهای حرفه ای درصنعت ساخت وساز درکنار سیاستهای کارآمد می تواند چشم اندازمثبتی ازبازار مسکن را متصورکند.
عقبایی درعین حال به انتقاد ازمهمترین سیاست دولت نهم ودهم درحوزه مسکن پرداخت وگفت: مسکن مهر با نیازهای بومی مناطق مختلف سازگار نبود وباید سیاستهایی درحوزه مسکن دنبال شود که پاسخگویی مطالبات مردم باشد.
وی همچنین با اشاره به رویکردهای دولت یازدهم درحوزه مسکن گفت: با توجه به اینکه سیاست گذاری درحوزه مسکن به مطالعات عمیق وپژوهش نیاز دارد نمی توان انتظار داشت که دولت فعلی هم فورا دراین زمینه وارد عمل شود اما درعین حال یک بازه زمانی یکساله زمان مناسبی است که دولت ازطرح های اصلی خود درحوزه مسکن رونمایی وآنها را عملی کند.
رئیس اتحادیه مشاوران املاک استان تهران همچنین درپاسخ به سوال خبرنگاری درباره تحلیل رفتار بازا رمسکن درسال جاری ونیز پیش بینی قیمتها درسال آینده اظهارداشت: درسال جاری رکودی بربازار مسکن حاکم شده که دردهه های گذشته بی سابقه بوده است.
وی با بیان اینکه ناظران پیش بینی می کردند که با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری یخ معاملات بازار مسکن آب شود اظهار داشت : این درحالی است که با برگزاری انتخابات وعلی رغم همزمانی آن با فصل تابستان که فصل داغ رونق معاملات مسکن است،کماکان این رکود ادامه پیدا کرد.
عقبایی درعین حال معاملات ژنورا ازدیگر پارامترهایی دانست که افق روشنی را برای رونق بازار مسکن متصورمی ساخت وادامه داد: باتوجه به اینکه معاملات ژنو سبب کاهش نرخ طلا وارز،درنتیجه بازهم معاملات مسکن دراین برهه افزایش پیدا نکرد واین روند درآبان ماه نیزادامه پیدا کرد به طوری که علی رغم فضای سیاسی ،میانگین حجم معاملات مسکن درکل کشور کاهش پیدا کرد.
وی درباره وضعیت بازار مسکن درسال 93گفت: ;روند ثبات قیمت مسکن تا پایان سال ادامه دارد و برای کسانی که تصمیم دارند در بازار مصرفی مسکن ورود پیدا کنند و نقل و انتقال انجام دهند به آنها توصیه میکنم که تا پایان سال هیچ اتفاقی در بازار مسکن رخ نخواهد داد.
رئیس اتحادیه مشاوران املاک استان تهران همچنین خاطرنشان ساخت: با توجه به مؤلفههای اقتصادی و بودجه ۹۳ و طرحهایی که وزارت راه و شهرسازی در بخش مسکن دارد و هنوز آن را رونمایی نکرده است، پیشبینی می شود که قیمت مسکن تا آخر فصل بهار ۹۳ و یا ابتدای فصل تابستان افزایش قیمت نداشته باشد.
وی گفت: اساسا بازار مسکن ;تا ۲۰ فروردین ماه سال ۹۳ حالت عادی ندارد و در خردادماه نیز که فصل اجاره رونق میگیرد، بنابراین پیشبینی این است که تا اول تابستان شاهد افزایش قیمت مسکن نباشیم و امیدواریم در اواسط فصل تابستان شاهد رونق معاملات در تهران و کشور باشیم.
; ; ; ; ; ;




