شرکت ها

بازار لوله های پلیمری تاسیسات ساختمان در روسیه و مشکلات موجود در مقررات ملی ساختمان کشور برای این لوله ها

بازار مسکن در روسیه یکی از پر رشدترین سالهای خود را در سال ۲۰۱۹ ;پشت سر گذاشته است بطوریکه آمارهای این بازار در پایتخت این کشور مسکو در ۵۵ سال گذشته این کشور بی نظیر بوده است و به رقم ۵ میلیون متر مربع مسکن تکمیل شده در سال رسیده است. به گفته مارات خوسنولین معاون شهردار مسکو این رشد با برنامه نوسازی تقویت می گردد که شامل موارد زیر می باشد:

  • -۵۱۴۴ عدد از ساختمانهای بین سالهای ۱۹۵۷ و ۱۹۶۸ تخریب می گردند.
  • -آپارتمانهای نو بجای این خانه ها برای ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر ساخته خواهد شد.
  • -لوله های پلیمری در ساختمانها ترجیح داده می شوند.
  • -برنامه نوسازی در سال ۲۰۱۷ برنامه ریزی شده و در سال ۲۰۱۹ آغاز می شود.

آمار اعلام شده برای انواع لوله های پلیمری استفاده شده در سیستم آب سرد و گرم مصرفی و سیستم های گرمایشی بخش ساختمان بین سالهای ۲۰۰۹ الی ۲۰۱۸ در کشور روسیه به شرح زیر می باشد.

همانطور که در نمودار فوق دیده می شود لوله های پلی پروپیلن در این کشور همچنان دارای رشد می باشد و با رقم ۲۵۱ میلیون متر دارای بیشترین تقاضای مصرف در این کشور می باشد . مصرف لوله های تلفیقی و چندلایه در این کشور دارای کاهش تقاضا از سال ۲۰۱۲ در این کشور می باشد و به رقم ۷۰ میلیون متر در سال ۲۰۱۸ می رسد . همچنین بیشترین رشد متعلق به لوله های PE-X و PE-RT می باشد که در سالهای اخبر دارای رشد سالیانه ۱۰ درصدی در بازار می باشد که از مزیت های انعطاف پذیر بودن این لوله ها و تعداد کمتر اتصالات در نصب می باشد . این گزارش نشان می دهد که لوله های پلی پروپیلنی در بازارهای منطقه ای همچنان دارای مصرف غالب و گسترده و دارای رشد در بخش ساختمان جهت استفاده در سیستم آب سرد و گرم و سیستم های گرمایشی می باشد در حالیکه در کشور ما و در سال جهش تولید ، دفتر تدوین مقررات ملی ساختمان در آخرین اطلاعیه خود ، مصرف لوله های پلی پروپیلنی در سیستم آب گرم و سرد مصرفی را منوط به نصب کنترل کننده دمای آب گرم در ساختمان نموده که بهیچوجه پیشنهادی عملیاتی نمی باشد و صدمه زیادی به تولیدکنندگان این محصول در کشور و پتروشیمی های تولید کننده این نوع مواد اولیه وارد ساخته است.

این نوع لوله ها، تنها محصول تولیدی درکشور در حوزه تاسیسات ساختمان می باشد که مواد اولیه آن تماما در پتروشیمی های داخل کشور تولید و دارای گواهینامه فنی از آزمایشگاه تاسیسات مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی می باشند. و جای تعجب است که این دفتر از ظرفیت کارشناسی این آزمایشگاه که دارای سابقه ای ۲۰ ساله در حوزه آزمون و گواهی فنی برای این نوع لوله ها می باشد استفاده نمی نماید.

باعث تاسف است که علیرغم وجود استاندارد ملی معتبر و اجباری در تولید برای این محصول و روشن بودن کاربرد و نوع مصرف در آن، دفتر تدوین مقررات ساختمان با ایجاد خودتحریمی، استفاده از این محصول را محدود ساخته و هنوز در بسیاری از ادارات نظام مهندسی کشور ابهام استفاده از این لوله ها در بخش ساختمان وجود دارد.

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا